Seime rengiamas nacionalinio konkurso „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ finalas

Kovo 23 d., ketvirtadienį, Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) vyks 2016–2017 m. nacionalinio konkurso „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ finalas. Pradžia – 13 val. Finalo dalyvius pasveikins renginio globėjas – Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis.

Nacionalinį konkursą „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ nuo 2011 m. organizuoja Aleksandro Stulginskio universitetas, bendradarbiaudamas su Kauno pedagogų kvalifikacijos centru.

Konkurso tikslas – skleisti darnaus vystymosi vertybes, plėtojant žinias apie darnios plėtros koncepciją, lietuvių tautinį, kultūrinį paveldą ir stiprinant moksleivių, universitetinės bendruomenės ryšius ir bendradarbiavimą, ugdyti vaikų ir jaunimo etnokultūrinį ir ekologinį sąmoningumą, prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, formuoti atsakingą, pilietišką ir rūpestingą jaunimo požiūrį į aplinką, gimtosios šalies plėtrą.

Konkursas vykdomas trimis etapais: atranka, pusfinalis ir finalas. Konkurse dalyvauja bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo mokyklų bendruomenės. Konkurso komandą sudaro penki 9–12 (15–19 m. amžiaus) klasių mokiniai.

Konkurse, kuris šiemet organizuojamas jau šeštą kartą, iš viso dalyvavo 40 bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo įstaigų komandų. Į konkurso finalą pateko 6 stipriausios komandos – Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija, Kauno Juozo Grušo meno gimnazija, Kauno Maironio universitetinė gimnazija, Kauno taikomosios dailės mokykla, Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazija, Šiaulių r. Gruzdžių gimnazija.

 Konkurso finalas prasidės komandų prisistatymu, vėliau komandos susirungs atsakinėdamos į klausimus. Nugalėtojus išrinks komisija, vyks jų apdovanojimų ceremonija. 

 

Išsamiau apie konkursą ir renginį:

Aleksandro Stulginskio universiteto

Miškų ir ekologijos fakulteto Aplinkos ir ekologijos instituto doc. dr. Anželika Dautartė mob.  8 610  13 741

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-03-17 14:13
Kiti pranešimai
Renginio pradžia
2017-03-23, ketvirtadienis13:00
Renginio vieta
Vitražo galerija (Seimo I r.)
pasidalinti
atgal