Seime bus pristatyta Skuodo krašto kaimo bendruomenių kūrėjų darbų paroda „Kūrybos taku“

Balandžio 21 d., penktadienį, 10 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje bus pristatyta Skuodo krašto kaimo bendruomenių kūrėjų darbų paroda „Kūrybos taku“. Parodą atvers Seimo narė Levutė Staniuvienė.

Ekspozicijoje – Renatos Jankauskienės juodoji keramika, Marijos Korsakienės audiniai, Dalios Žukovienės, Virginijos Milienės, Robertos Zvankauskaitės, Virginijos Gediminienės, Birutės Kaupienės, Branislavos Gadeikienės, Linos Padleckienės ir Dianos Zubienės, Dariaus Čeberako  tapyba, taip pat Inos Michnovič autoriniai darbai iš gintaro „Lietuvos pajūris“.

Skuodas yra senas viduramžių miestas, įsikūręs kelių kryžkelėje, turtingas savo istorija, tradicijomis, ryškiu žemaitiškumu, bei tautodailės menu. Vietos bendruomenė – tai vieni kitiems padedantys, bendrą savo gyvenamosios vietos gerovę kuriantys ir puošiantys žmonės. Skuodo rajono kaimo bendruomenių sąjungos nariai yra gilių kūrybinių tradicijų, edukacinės veiklos, krašto amato puoselėtojai. Savo darbais kaimo bendruomenės nariai garsina Skuodo kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Darbuose atsispindi šio krašto žmonių meilė gamtai, gintaro grožiui.

Paroda bus eksponuojami iki balandžio 28 dienos.

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
2017-04-19 15:22