„Elecnor“ ir „Abengoa“ domisi veiklos galimybėmis Lietuvoje

Ispanijos tarptautinės kompanijos „Elecnor“ ir „Abengoa“, veikiančios infrastruktūros ir energetikos srityse, domisi veiklos galimybėmis Lietuvoje. Šiuo metu bendrovės vertina perspektyvas transporto infrastruktūros, energetikos ir dujų sektoriuose.

1958 m. įkurta „Elecnor“ turi per 13 tūkst. darbuotojų, jos apyvarta pernai siekė 2,3 mlrd. eurų. Bendrovė veikia infrastruktūros ir investicijų srityse, daugiausia koncentruodamasi į energetikos bei transporto sektorių.

Daugiau nei 7 dešimtmečius veikiančios ir per 12 tūkst. darbuotojų turinčios „Abengoa“ specializacija – tvarumą skatinantys inžineriniai, statybos ir infrastruktūros sprendimai.

„Mes matome Lietuvą kaip potencialią strateginę rinką, nuo kurios galėtume pradėti plėtrą Baltijos šalyse. Savo ruožtu galime pasiūlyti ilgametę patirtį ir prieigą prie naujausių technologijų, kurios prisideda prie tvaresnės, aplinkai draugiškesnės infrastruktūros kūrimo“, - sako „Elecnor“ viceprezidentas Carlos Gonzalez.

Anot jo, šiame etape bendrovės siekia geriau pažinti Lietuvos ir Baltijos šalių rinkas, užmegzti ryšius su vietos bendrovėmis, susirasti patikimus strateginius partnerius. Tikimasi, kad vėliau šios partnerystės virs bendrais projektais.

Bendrovės savo planus ir veiklą pristatė gegužės 17 d. Vilniuje vykusiame forume „Verslo diena: geležinkelių elektrifikacijos link“ (Enterprise Day: Leading Railway Electrification). Jo metu rinkos dalyviai ir ekspertai diskutavo apie inovatyvius technologinius sprendimus, skirtus geležinkelių elektrifikacijai.

Šiais metais „Abengoa“ jau laimėjo keletą stambių konkursų ir pasirašė sutartis dėl infrastruktūros objektų statybos įvairiuose pasaulio taškuose: Dubajuje ji pasirinkta kaip technologinis partneris statant didžiausią saulės jėgainę pasaulyje („Abengoa“ tiesiogiai vykdomos veiklos vertė – apie 650 mln. JAV dolerių), Kinijoje ji dalyvaus statant dvi saulės termines elektrines.

„Elecnor“ ir jos dukterinės bendrovės šiemet laimėjo kontraktus statyti didžiausią saulės jėgainių parką Australijoje, į kurį planuojama investuoti 362 mln. Australijos dolerių (apie 230 mln. eurų). Taip pat bendrovė buvo pasirinkta kaip statytoja ir operatorė perdavimo linijų ir su jomis susijusių pastočių projektui Brazilijoje: linijų bendras ilgis – 414 km., kontrakto vertė – 425 mln. eurų.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
2018-05-17 12:43
Energetika, Verslas, ekonomika, finansai