Darbuotojai, kuriems darbo ieškoti nereikia

Lietuvoje formuojasi tam tikros specialistų ir vadovų kategorijos, kurioms darbo ieškoti nereikia – jie kiekvieną savaitę gauna po kelis pasiūlymus prisijungti prie naujų darbdavių. Kai kurių sričių IT specialistai pripažįsta net nespėjantys įvertinti visų gautų pasiūlymų, tad yra priversti dalį jų atmesti net neperžiūrėję. Kokių profesijų atstovai šiuo metu darbo yra labiausiai medžiojami tiksliausiai žino būtent medžiojantys personalo atrankos specialistai.

Karolis Blaževičius, personalo atrankos įmonės ,,Indigroup‘‘ partneris, įsitikinęs, kad tam tikros specializacijos programuotojai, analitikai, testuotojai sudaro labiausiai medžiojamų specialistų ledkalnio viršūnę. Pasak K. Blaževičiaus, šiuo metu dauguma IT stambių bendrovių Vilniuje ir Kaune turi nuolatinį programuotojų, testuotojų, analitikų poreikį. Dažnai bendrovės net nenurodo konkretaus ieškomų specialistų skaičiaus dėl itin didelio jų poreikio. ,,Indigroup'‘ partnerio teigimu, bendrovės dažnai numato priimti 3 specialistus, tačiau šis poreikis taip greitai auga, kad jos būna pasiruošusius pasamdyti ir 5 iš karto, todėl, kad poreikis dažnai padvigubėja dar atrankos eigoje.

Darbdaviai, kuriems reikia lojalumo

Itin paklausius darbuotojus vienijančios bendrovės sprendžia didžiulį specialistų lojalumo rebusą. Pasirūpinti kasdien kitų darbdavių viliojamo specialisto motyvacija tampa vis sunkiau. Darbuotojų atranka užsiimančios bendrovės ,,Indigroup” partneris Karolis Blaževičius įvardija tris pagrindinius dalykus, kuriais privalo rūpintis kiekvienas medžiojamų darbuotojų turintis darbdavys: reguliariai peržiūrimi atlyginimai, aiškus kiekvienos pozicijos karjeros kelio nustatymas bei galimybė kiekvienam tiesiogiai dalyvauti bendrovės valdyme, nors ir minimaliais sprendimais.

  • ,,Indigroup“ partneris siūlo, planuojamiems atlygio peržiūrėjimams turėti aiškią strategiją, tai daryti kiek galima viešiau ir visoms personalo grandims vienu metu. Taip darbuotojai jaučiasi vienodai ir teisingai įvertinti.
  • Karjeros kelio numatymas, pasak K. Blaževičiaus, yra būtinas personalo skyriaus uždavinys, nes net ir geriausias sąlygas turintis darbuotojas gali susivilioti pasiūlymu kitur. Dažniausiai tai nutinka, nes pats darbuotojas aiškiai nesupranta savo perspektyvos esamoje darbovietė. K. Blaževičius taip pat pabrėžia, kad visuomet reikia remtis kolegų sėkmės istorijomis, kaip karjeros kelio pavyzdžiais.
  • Dalyvavimas bendrovės valdyme skamba labai sudėtingai, tačiau ,,Indigroup“ partneris K. Blaževičius siūlo į tai pažvelgti paprasčiau ir pateikia įdomų pavyzdį - ,,jei bendrovė planuoja keltis į naujas patalpas, leiskite darbuotojams išreikšti pageidavimus dėl naujų patalpų įrengimo, baldų, erdvių, poilsio kambarių”. Pasak specialisto, net ir toks minimalus sprendimas, leidžia darbuotojams jaustis svarbiais ir daryti realią įtaką sprendimams bendrovės mastu.
Pranešimą paskelbė: UAB Market Rats
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-06-13 10:56
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal