Vasaros stovykla moksleiviams įkvėpta Siličio slėnio dvasios

CodeAcademy Kids jau antrą vasarą paeiliui “Vilniaus Tech Park” paverčia Siličio slėnio simuliacija, tik šiais metasi moksleivių dėmesys bus atkreiptas ne tik į startuolių pradžiamokslį, tačiau ir į istorijų pasakojimo meną (ang. storytelling). CodeAcademy Kids organizuojamos dvi stovyklos tėvams ir jų vaikams suteiks galimybę pasirinkti iš dviejų stovyklų: verslumo ar kūrybiškumo.

Mokysis idėjas paversti apčiuopiamais projektais

Vyresnius, 12-18 metų moksleivius CodeAcademy Kids akademija kviečia į startuolių ir technologijų gimtinės – JAV Silicio slėnio principais paremtą stovyklą „Silicon Valley”, stovykloje moksleiviai kurs nuosavus startuolius.

Silicio slėnyje dirbantys žmonės sako, kad ši vieta jau seniai peržengė geografines ribas ir yra labiau būsena, o ne konkreti teritorija, todėl Vilniaus Tech Park tam tinka kuo puikiausiai. Čia moksleiviai bus skatinami būti verslūs, ieškoti originalių problemų sprendimų būdų, o kad neapsiribotų tik idėjomis, moksleiviai mokysis ir jas patraukliai bei kūrybiškai pateikti, tad jų idėjos po truputį virs realiais projektais. Savo idėjas moksleiviai vystys dirbdami grupėse ir dalyvaudami įvairiuose workshop’uose bei seminaruose, kuriuos ves San Franciso įlankoje įsikūrusių įmonių atstovai Lietuvoje. Stovyklos pabaigoje moksleiviai jau bus išmokę ruošti prezentacijas ir bus pasiruošę savo būsimų verslų idėjas pristatyti viešai. Moksleivių žinias gilins specialistai iš „Google”, „ATEA”, „Startup Lithuania” ir kitų įmonių bei organizacijų.

Vasaros stovykla „Silicon Valley” Vilniuje vyks dviem pamainomis, liepos 9-13 bei 16-20 d., darbo dienomis nuo 9 iki 18 val. Vilniaus Tech Park.


Gilinsis į istorijų pasakojimo mechaniką

Jaunesnius, 7-11 metų moksleivius kviesime keturių dienų nuotykių ir vaizduotės žaidimų kupinoje stovykloje  „Silicon Valley Adventure“, moksleiviai mokysis pasakojimo (angl. storytelling) paslapčių, patys kurs pasaulius, superherojus ir leisis su jais į iššūkių kupiną kelionę.

Užsiėmimai, kuriuos ves kūrybinių ir technologinių industrijų profesionalai, ne tik lavins vaikų vaizduotę ir kūrybiškumą. Jie mokys struktūros, komandinio darbo, storytelling’o koncepto ir jo panaudojimo realiame pasaulyje, kadangi šiandien istorijų pasakojimas – rinkodaros strategijų, dizaino, internetinių puslapių bei kompiuterinių žaidimų kūrimo pamatas. Pati stovykla virs žaidimu su savomis taisyklėmis, kurių privalės laikytis kiekvienas stovyklautojas.

Pirmiausiai vaikams bus suprantamai pristatyti kompiuterinių žaidimų fantazijų pasaulio kūrimo pagrindai ir atvaizdavimo principai. Paskui kiekvienas kurs savo personažą ir nuolat jį atnaujins. Keturias dienas truksiančios stovyklos metu vaikai mokysis kurti žaidimo logiką ir istoriją, lavins kritinį mąstymą spręsdami fantazijų pasaulyje kilusias problemas, taip pat mokysis bendradarbiavimo, nes darbas vyks komandose. Kad kiekvienam vaikui pakaktų dėmesio, planuojama, jog stovyklautojų skaičius neviršys 70-ies. Moksleivių žinias gilins kūrybinių industrijų specialistai iš „Pet Punk”, „Milk”, „Kitas Kampas” ir kt.

Stovykla „Silicon Valley: Adventure” Vilniuje vyks liepos 2-5 dienomis, kasdien nuo 9 iki 18 val. Vilnius Tech Park.

Pranešimą paskelbė: UAB Programuok
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-06-15 12:38
Švietimas ir mokslas, Laisvalaikis, pramogos
pasidalinti
atgal