Vroclave atidaroma Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirta paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas, 1918-1940“

Birželio 28 d. Vroclavo architektūros muziejuje atidaroma Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirta kilnojamoji paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas, 1918-1940“.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuojama paroda šiais metais jau buvo parodyta UNESCO būstinėje Paryžiuje, festivalyje „Flux. Festival Lituano delle Arte 2018“ Romoje, Talino nacionalinėje bibliotekoje. Praeitais metais Kauno modernizmo architektūrai skirta paroda, organizuota drauge su Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, buvo pristatyta Krokuvoje vykusioje UNESCO pasaulio paveldo sesijoje tokiu būdu siekiant, kad Kauno modernizmo architektūra būtų įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo vertybių sąrašą.

Parodos kuratorių Marijos Drėmaitės, Giedrės Jankevičiūtės bei Vaido Petrulio parengta kilnojama paroda (architektūros ir dizaino kūrėjai: Ieva Cicėnaitė, Matas Šiupšinskas, Linas Gliaudelis) yra skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Ši paroda – tai taip pat puiki proga Kaunui, kuris ruošiasi tapti Europos kultūros sostine 2022 m., pristatyti tarptautinio pripažinimo jau sulaukusią Kauno modernizmo architektūrą.

Parodos atidarymo Vroclavo, kuris Europos kultūros sotine buvo 2016 m., architektūros muziejuje proga bus išleista į lenkų kalbą jau išversta knyga „Kaunas 1918-1940. Architektūros gidas“. Parodą lydės ir knyga „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas, 1918-1940“. Savo dalyvavimą parodos atidaryme jau patvirtino Vroclavo miesto, kuris yra Kauno partneris, prezidentas Rafal Dutkiewicz, Kauno miesto tarybos nariai bei daugelis kitų garbingų svečių. Parodos eksponavimo Vroclavo architektūros muziejuje metu vyks Lietuvos kultūrai skirti renginiai, o parodos uždarymo proga bus suorganizuota tarptautinė architektūros konferencija, kurioje apie Kauno modernizmo architektūrą diskutuos architektūros istorikai iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Izraelio ir kt. šalių.

Paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas, 1918-1940“ Vroclavo architektūros muziejuje veiks iki 2018 m. rugsėjo 3 d.

Daugiau informacijos apie parodą čia:

Daugiau informacijos:

Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyrius,

tel. +370 671 99451, +370 608 47701,el. p. vrs@lrkm.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija