VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės medikų atlyginimai padidėjo tik informaciniuose pranešimuose

Vis dažniau žiniasklaidoje galime rasti informacinių pranešimų apie tai, kiek kuri ligoninė padidino atlyginimus savo gydytojams ir slaugytojams. Tačiau visuomenė turi žinoti, kad ne visi tokie pranešimai atitinka tikrovę, kartais tai tėra tik propagandinis triukas.

Viešosios įstaigos Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga informuoja, kad ligoninės direktoriaus pranešimas apie tai, kad „ligoninė gerokai pakėlė medikams atlyginimus“, nėra visiška tiesa.

Valstybinė ligonių kasa įkainius už teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas padidino nuo gegužės 1 d., tačiau iki šiol ligoninės medikai padidintų atlyginimų dar negavo.

VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės direktorius prof. dr. Arūnas Germanavičius 2018 m. birželio 7 d. vykusio susitikimo su ligoninės darbuotojais metu informavo, kad nevykdys Sveikatos apsaugos ministro nurodymų ir LNSS šakos kolektyvinės sutarties ir Viešojoje įstaigoje Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje:

  • sveikatos priežiūros specialistams atlyginimai nebus didinami nuo 2018 m. gegužės 1 d.
  • darbo užmokesčio fondas nebus didinamas visa iš Teritorinės ligonių kasos gaunama suma, skiriama darbo užmokesčiui padidinti;
  • specialistų darbo užmokesčio bazinis dydis nebus keičiamas ir nebus didinama pastovioji atlyginimo dalis;
  • sveikatos priežiūros specialistams bus keičiama kintamoji atlyginimų dalis nuo 2018 m. birželio 1 d. iki 2018 m. spalio 1 d.

Be to, direktorius A. Germanavičius informavo: kadangi Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės medikai dirba daugiau nei vienu etatu, tai vidutinis atlyginimas bus apskaičiuojamas gydytojams nuo 1,5 etato, o slaugytojams nuo 1,25 etato. Taigi Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės pateikta informacija klaidina visuomenę, nes „ženklus“ atlyginimų padidėjimas pasiektas gydytojų darbo krūvio sąskaita – atlyginimas skaičiuojamas ne už 1,0 etatą, o už 1,5 etato.

Ligoninės informacinis pranešimas visuomenei atsirado po to, kai Respublikinės Vilniaus Psichiatrijos ligoninės Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga apie situaciją ligoninėje raštu informavo sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-06-27 15:44
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal