Pasaulio skelbimų portalų TOP: kuriame pirkėjų rasite daugiausiai?

Prireikus parduoti ar nusipirkti mažesnį ar didesnį daiktą net nesusimąstę atsiveriame geriausiai žinomus šalies skelbimų portalus. Tačiau kur daiktus parduoti ir pirkti bando užsienio šalių gyventojai ir kurie iš skelbimų portalų yra patys didžiausi ir lankomiausi? Pristatome pasaulio skelbimų portalų TOP.

Remiantis tyrimų bendrovės „AIM Group“ parengta ataskaita „Didžiausių pasaulio skelbimų portalų TOP 100“ – populiariausia pasaulyje skelbimų svetainė yra nepriklausomas Amerikos portalas Craigslist.org, kuriame kas mėnesį apsilankoma daugiau nei 525 mln. kartų. Po vienvaldžio pasaulinio lyderio reitingų lentelėje rikiuojasi Rusijos skelbimų portalas Avito.ru, su 321 mln. apsilankymų per tą patį laikotarpį. Tiesa, nuostabą kelia, kad didžiausios pasaulio ekonomikos, Kinijos, skelbimų portalas 58.com – tik trečiojoje vietoje ir jame apsilanko kiek daugiau nei 179 mln. kartų per mėnesį.

Pasiekimų skelbimų svetainių srityje turi ir Estija. Pavyzdžiui, Ukrainos rinkoje veikiančios Estijos bendrovės „RIA.com Marketplaces“ portalas pasaulio populiariausiųjų reitinge užima 23 vietą, o tarp nepriklausomų portalų įmonė užima net 5 vietą pasaulyje. Per mėnesį RIA.com skelbimų svetainėje registruojama apie 29 mln. apsilankymų ir 8 mln. iš jų yra unikalūs.

„Mūsų veikla ir pastangos orientuotos į didžiulę Ukrainos, kurioje gyvena apie 50 mln. žmonių, rinką. Tačiau kompaniją kurti Estijoje mus pastūmėjo paprasta ir skaidri verslo aplinka, kurios nevaržo pernelyg didelė biurokratija, ir patikima turto apsauga. Mes esame labai ambicingi ir neketiname sustoti 23 vietoje pasaulyje“, – sakė „RIA.comMarketplaces“ valdybos narys Nikolajus Zlotnickis.

Kita vertus ir Lietuva bei kaimyninės šalys turi kuo didžiuotis. Didžiausi mūsų apylinkių skelbimų portalai priklauso koncernui „Schibsted“. Minėtame TOP 100 sąraše 18 vietoje yra Švedijos portalas Blocket.se. Rikiuojant skelbimų portalus po didžiausių, 39 vietoje rasime Suomijos svetainę Tori.fi, o Baltijos šalių pirmūnė šiuo atveju – Lietuva. Didžiausias šalies skelbimų portalas Skelbiu.lt yra 42 sąrašo vietoje.

Pranešimą paskelbė: Nova media
2018-08-31 13:22