Nyderlandų IT įmonė dalyvauja KTU karjeros dienose jau kaip partnerė: į Kauną plaukia olandiški debesys

Jau pusmetį Lietuvoje veikiančios vienos didžiausių Nyderlandų IT bendrovių „Centric“ atstovai neslepia, kad didelės įtakos priimant sprendimą įsikurti Kaune turėjo dalyvavimas 2017 metų KTU Karjeros dienose. Šiemet prie KTU Karjeros dienų „Centric IT Solutions Lithuania“ prisijungia ne tik su konkrečiais patraukliais karjeros pasiūlymais IT srities esamiems ar būsimiems talentams, bet ir kaip partneris, pasirengęs dalintis didžiule patirtimi, sukaupta per ilgus metus, nuo pat įmonės įsikūrimo 1992-aisiais.

„Dar nebūdami tikri, kad kompanijos „Centric“ plėtrai bus pasirinkta Lietuva, nusprendėme sudalyvauti 2017 metais Kauno technologijos universiteto organizuojamose karjeros dienose  ir tiesiog prisistatyti studentams bei alumniams, o kartu iš arčiau susipažinti su būsimaisiais IT srities talentais. Pamatėme motyvuotus žmones, esamus ir būsimus studentus, kurie dairosi ne tik į gražias įmonių istorijas, bet ir domisi jų veikla, konkrečiais projektais – tai buvo tarsi pilotinis projektas, žvalgytuvės, turėjusios didelės įtakos galutiniam sprendimui „Centric“ įsikurti ne kur kitur, o Lietuvoje, Kaune,“ – apie pirmąsias Nyderlandų IT milžinės patirtis Lietuvoje pasakoja „Centric IT Solutions Lithuania“ vadovas Paulius Samoška.

Metų pradžioje įregistruota bendrovė „Centric IT Solutions Lithuania“ veiklą pradėjo jau birželį, įsikūrę moderniame verslo centre „Kauno dokas“. „Aktyvias atrankas vykdome jau nuo  rugpjūčio, šiuo metu naujajame mūsų biure dirba 10 darbuotojų, o iki metų pabaigos tikimės kolektyvą išauginti iki 25-30 įvairių sričių specialistų – debesų platformos inžinierių (Cloud Engineers), DevOps inžinierių, duomenų inžinerijos ir/ar kiekybinių duomenų analitikos duomenų mokslininkų (Data Scientists),“ – pasakoja specialistų grupės vadovas (Cloud Development Manager)  Mantas Lukoševičius.

Iš viso per artimiausius 3 metus kompanija ketina suburti apie 250 talentų komandą, kuri padės užtikrinti esamų „Centric“ produktų sklandų veikimą, dirbs prie procesų standartizavimo, palaikys ir kurs debesijos sprendimus (Cloud Engineering), skirtus tiek privataus, tiek viešojo sektoriaus įmonėms ir organizacijoms. Tarp ateities planų – ir tarptautinis klientų aptarnavimo centras, aptarnaujantis klientus anglų bei skandinavų kalbomis.

Į Kauną plaukia olandiški debesys

„Šiemet dalyvaudami KTU karjeros dienose „WANTed“, studentams jau prisistatysime išsamiai ir galėsime konkrečiai papasakoti, kokias paslaugas „Centric“ teiks iš Lietuvos klientams visoje Europoje“, – pasakoja P. Samoška, džiaugdamasis, kad ir šiuo metu didžioji dalis įmonėje dirbančių inžinierių, IT architektų yra buvę KTU studentai.

Pasak jo, Karjeros dienos svarbios ne tik studentų bendruomenei, bet ir pačioms įmonėms, norinčioms pažinti būsimuosius talentus, išgirsti jų lūkesčius ir kartu parodyti, kuo rinka gyvena šiandien. Todėl šiųmetinėje KTU karjeros dienų konferencijoje „WANTed Talks“ į studentus kreipsis „Centric“ grupės technologijų direktorius (CTO) Freddie Veltmaat, kurio pranešimo tema – „Į Kauną atkeliauja olandiškieji debesys“ (Dutch clouds are coming to Kaunas), skirta pristatyti debesijos industrijos aktualijas, didžiulius pokyčius – ir paskatinti karjerą besirenkančius jaunuolius tapti tų pokyčių dalimi.

„Centric IT Solutions Lithuania“ informacija

Pranešimą paskelbė: BURO LT
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal