Seime bus pristatyta menininko Vytauto Poškos tapybos paroda „Žemaitijos metai“

2019 m. vasario 21 d. pranešimas žiniasklaidai

Vasario 26 d., antradienį, 13 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje bus pristatyta menininko Vytauto Poškos tapybos darbų paroda „Žemaitijos metai“. Parodą atvers Seimo narė Levutė Staniuvienė, muzikinius kūrinius atliks Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė ir dainininkė Rasa Rapalytė, akomponuos Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleivis Simonas Poška.

Dailininkas Vytautas Poška tapybos parodoje „Žemaitijos metai“ pristato Žemaitijoje sukurtus tapybos darbus, taip pat sgrafito (reljefo) technika 2017 m. įgyvendintą Luokės miestelio herbą ant seniūnijos pastato.

Tai antroji autoriaus paroda Seimo rūmuose. Pirmoji tapybos paroda „Takas“ pristatyta 2014 m.

Vytautas Poška 1995 m. baigė Vilniaus dailės akademiją, specialybė freska-mozaika. Menininkas yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, Vilniaus dizaino mokymo centro tapybos dėstytojas.

Menininko Vytauto Poškos pagrindinė veikla – tapyba. Taip pat dirba su teatro ir TV projektais, kuria scenografijas, freskas, skulptūras. Surengė 20 personalinių tapybos parodų, dalyvavo 17 grupinių parodų.

Autoriaus darbai: freskos „Energija“ „Lesto“ administraciniame pastate Vilniuje, „Atspindžiai“ Lietuvos etnokosmologijos muziejuje Molėtų r., „Saulės laikrodis“ Valdovų rūmų fasade Vilniuje, „Sudeikių herbas“ seniūnijos fasade Sudeikiuose, „Luokės herbas“ seniūnijos fasade Luokėje, „Takas“ Vilniuje (P. Vileišio g. 14A); skulptūra „Geležinis vilkas“ Vilniaus geležinkelio stotyje; scenografijos Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliams „Dienos ir dainos“, „Apkabink mane“.

Paroda „Žemaitijos metai“ Seimo II rūmų parodų galerijoje eksponuojama vasario 18–28 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-02-21 13:59