Seime vyks konferencija „Konstitucijos skaitymas: Konstitucijos vertybės, Lietuvos Respublikos Prezidento galios, pareigos, lyderystė“

Kovo 27 d., trečiadienį, 13 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) įvyks Seimo nario Lauro Stacevičiaus globojama konferencija „Konstitucijos skaitymas: Konstitucijos vertybės, Lietuvos Respublikos Prezidento galios, pareigos, lyderystė“.

Tai yra pirmasis renginys iš konferencijų – susitikimų su kandidatais į Lietuvos Respublikos Prezidentus, Vyriausybės ir Seimo nariais – ciklo, kurį inicijuoja Pilietinių nevyriausybinių organizacijų susitarimą pasirašiusios organizacijos.

Konferencijoje bus skaitomi pranešimai šiomis temomis: Konstitucijos vertybių įgyvendinimas bendradarbiaujant visuomenei ir Lietuvos Respublikos Prezidentui; Prezidento galios vidaus politikoje ir visuomenės lūkesčiai; lyderystės modeliai; kokio lyderio reikia Lietuvai.

Konferencijų ciklų pabaigoje bus siekiama pasirašyti Memorandumą su kandidatais, Vyriausybės atstovais, Seimo nariais dėl pilietinių nevyriausybinių organizacijų susitarime numatytų, konferencijose išnagrinėtų ir pasitvirtintų tikslų ir uždavinių įgyvendinimo.

Konferenciją moderuos dr. Stasys Stačiokas, dr. Audronė Nugaraitė ir dr. Darius Kuolys.

Konferencijos programa

Registracija vykdoma el. p. lina.pranaite@lrs.lt arba telefonu 8 612 11627 iki kovo 26 d. 17 val. Visi lankytojai į Seimą patenka su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu.

 

Konferencija tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Daugiau informacijos:

Lina Pranaitė

Seimo nario padėjėja

Mob. 8 612 11 627, el. p. lina.pranaite@lrs.lt

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas

Nerijus Vėta

Tel. (8 5)  239 6208, el. p. nerijus.veta@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-03-21 15:26
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal