Medicinos banko klientams – modernus identifikavimo sprendimas

Nuo šiol Medicinos banko klientai prie savo paskyrų internete gali jungtis ir naudodamiesi modernia identifikacijos priemone – mobiliąja programėle „Smart-ID“, kurią sukūrė „SK ID Solutions“. Kitų Lietuvos didžiųjų bankų klientai jau turi galimybę naudotis šiuo Estijos eID tiekėjo sprendimu.

„Sėkmingai įdiegta „Smart-ID“ programėlė – mūsų kelių mėnesio glaudaus bendradarbiavimo su banku rezultatas. „Smart-ID“ yra sparčiausiai augantis skaitmeninio identifikavimo sprendimas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Taip yra dėl jo patogumo ir saugumo, nes nė vienas kitas autentifikavimo įrankis negali suteikti to paties lygio. Prieš metus Lietuvoje šią programėlę saugiam prisijungimui prie e-paslaugų naudojo apie 200 000, o šiandien – daugiau kaip 800 000 gyventojų. Dabar ir Medicinos banko klientai gali susikurti „Smart-ID“ paskyrą naudodamiesi šio banko elektroniniais kanalais“, – sako Viktoras Kamarevcevas, „SK ID Solutions“ vadovas Lietuvoje.

„Bankas ir toliau planuoja naudoti turimus identifikavimo sprendimus, pvz., m. parašą, PIN/TAN kodų korteles, tačiau sparčiai besikeičiant vartotojų poreikiams ir patirčiai skaitmeniniuose kanaluose nusprendėme praplėsti indentifikavimo priemonių pasirinkimo spektrą“, – teigia Danatas Čerjazdanovas, Medicinos banko skaitmeninės bankininkystės vadovas. – „Smart-ID“ yra saugi, patogi, moderni ir populiari identifikavimo priemonė ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse.“

Jis tikisi, kad naujoji identifikavimo priemonė sudomins didelę dalį klientų, kurie šiuo metu naudojasi kitomis priemonėmis prisijungdami prie el. banko paslaugų. Medicinos bankas „Smart-ID“ sprendimą planuoja pritaikyti banko grupės esamose ir dar kuriamose sistemose. D. Čerjazdanovas atkreipia dėmesį, kad „Smart-ID“ pavyko greitai ir sklandžiai įdiegti bei suderinti su banko sistemomis.

Estijos kompanija „SK ID Solutions“ identifikacijos sprendimą „Smart-ID“ Baltijos šalyse pristatė 2017 m. pradžioje. Be Medicinos banko Lietuvoje šia programėle taip pat naudojasi „Swedbank“, SEB, Šiaulių ir „Luminor“ bankų klientai. Pernai lapkritį „Smart-ID“ pasiekė aukščiausią saugumo lygį ir tapo kvalifikuotu elektroniniu parašu (angl. Qualified Electronic Signature, QES), prilygstančiu ranka rašytam parašui ir pripažįstamu visoje Europos Sąjungoje. „Smart-ID“ galutiniam vartotojui yra nemokamas ir neribotas.

Bendrovė „SK ID Solutions“ specializuojasi tarptautiniuose e-identifikacijos sprendimuose. Tai Estijos valstybės partnerė, išduodanti nacionalinių identifikacijos dokumentų sertifikatus. „SK ID Solutions“ aptarnauja daugiau nei 600 finansinių, sveikatos priežiūros, švietimo ir įvairių kitų privačių ir viešojo sektoriaus organizacijų elektroninių paslaugų. Bendrovė turi daugiau nei 2 mln. galutinių vartotojų Baltijos šalyse. „SK ID Solutions“ su Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriais taip pat teikia mobiliojo elektroninis parašo paslaugą, kuria naudojasi apie 200.000 klientų. Daugiau informacijos: smart-id.com ir sk.ee.

Pranešimą paskelbė: UAB RINKOM
2019-03-22 08:30