Seimo nario A. Šimo pranešimas: „Kupiškyje vyko Seimo nario Audrio Šimo vardo šaškių ir šachmatų turnyras“

2019 m. gegužės 20 d. pranešimas žiniasklaidai

Jau treti metai Lietuvos Respublikos Seimo narys Audrys Šimas rengia šaškių ir šachmatų turnyrus.

Šį savaitgalį Kupiškio kultūros centro Vitražų salėje vyko tradicinis Lietuvos Respublikos Seimo nario Audrio Šimo vardo šachmatų ir šaškių turnyras, skirtas Tarptautinei šeimos dienai paminėti.

,,Šachmatai ir šaškės yra įdomus, naudingas ir vertingas žaidimas, kurį verta žaisti tiek jaunam, tiek pagyvenusiam, tai kartu ir intelektualus sportas“, – sakė renginio iniciatorius Lietuvos Respublikos Seimo narys Audrys Šimas.

Varžybose dalyvavo per 60 įvairaus amžiaus ir išsilavinimo žmonių iš Anykščių, Biržų, Pasvalio, Rokiškio, Panevėžio, Zarasų, Utenos, Kupiškio ir Daugpilio. Jie – šaškių ir šachmatų sporto mėgėjai. Pagirtina, kad į šias varžybas atvyko nemažas būrys vaikų ir jaunimo.

Varžybų metu rungėsi vyrai, moterys, jaunimas ir senjorai, o taurių laimėtojai ir prizininkai buvo išaiškinti tik po daugiau nei 5 valandas trukusių varžybų, kuriose netrūko emocijų ir įtampos.

Smagu pažymėti, kad daugiausiai pirmos vietos laimėtojų yra dalyviai iš Kupiškio krašto. Šaškių varžybose vyrų grupėje pirmoji vieta teko kupiškėnui Viktorui Nagliui, moterų grupėje pirmos vietos laimėtoja – Lina Malinauskaitė iš Kupiškio. O jaunimo grupėje 3 pirmąsias vietas pasidalino Kupiškio jaunimas – Arijus Ribokas, Rokas Krasauskas ir Paulius Mikalajūnas.

Šachmatų varžybose Kupiškio jaunuoliai vėl buvo lyderiai. Jaunimo grupėje laimėtos pirmosios trys vietos – pirmoji vieta skirta kupiškėnams, šachmatų žaidėjams Faustui Karaliui, antroji – Gabrieliui Kairiui ir trečioji – Justinui Kairiui.

Šaškių ir šachmatų turnyro nugalėtojams buvo įteiktos Seimo nario Audrio Šimo vardinės taurės ir medaliai.

Visos turnyre dalyvavusios šeimos buvo apdovanotos atminimo dovanėlėmis. Pradžiuginti buvo ir patys mažiausieji žaidėjai.

Seimo narys A. Šimas džiaugėsi susirinkusiųjų gausa ir žadėjo kitąmet susitikti turnyre.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal