Vyriausybės kancleris: Lietuvos verslas ieško galimybių Kinijos rinkoje

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis susitiko su Lietuvoje viešinčiu Kinijos politinės vadovybės Jungtinio fronto departamento vadovu You Quan.

Per susitikimą pasidžiaugta gerais ir draugiškais dvišaliais santykiais, vertinami aukštų Kinijos pareigūnų vizitai Lietuvoje. Didelis dėmesys skirtas dvišaliam prekybiniam-ekonominiam bendradarbiavimui. Pabrėžta, kad Kinija – itin svarbi Lietuvos prekybinė, auga abiejų šalių prekyba ir investicijos, bendradarbiavimas finansinių technologijų, lazerių, gyvybės mokslų srityse.

“Nors Lietuva yra nedidelė šalis, bet esame aktyvi Europos Sąjungos narė, galime būti jums galimybių šalimi Europos Sąjungoje. Todėl kviečiame ir skatiname Kinijos kompanijas pasinaudoti Lietuva kaip vartais į Europos rinką. Kviečiame toliau intensyviai bendradarbiauti ieškant naujų galimybių viena kitos rinkose, dar labiau stiprinant dvišalius santykius”, - sakė A. Stončaitis.

A. Stončaitis pakvietė Kinijos finansų ministrą ir Nacionalinio banko vadovą dalyvauti šių metų lapkričio 27 d. Vilniuje vyksiančiame 17+1 (Kinijos, Vidurio ir Rytų Europos šalių) aukšto lygio Finansinių technologijų forume.

Taip pat pasidžiaugta Kinijos rinkos atvėrimu lietuviškiems žemės ūkio produktams ir prekybiniams santykiams maisto produktų srityje. Akcentuota, kad Lietuvos gamintojai siūlo aukštos kokybės produktus tolimajai rinkai. 2019 m. balandžio mėn. Dubrovnike 17+1 Vyriausybių vadovų susitikimo metu pasirašytas protokolas dėl lietuviškų kviečių eksporto į Kiniją padidins Lietuvos eksporto apimtis.

Vyriausybės kancleris užtikrino, kad Lietuva ir toliau aktyviai dalyvaus Kinijos, Vidurio ir Rytų Europos šalių (17+1) formate. Akcentuota, kad be dvišalių ekonominių ryšių itin svarbu ir stiprėjantys žmogiškieji santykiai tarp šalių bei tautų. Vis daugiau kinų atranda Lietuvą, o lietuviai Kiniją, auga turistų iš Kinijos skaičius.

Vyriausybės kancleris kitą savaitę lankysis su vizitu Kinijoje. Vizito metu numatyti susitikimai Kinijos užsienio reikalų ministerijoje, susitikimas su Nacionalinės plėtros ir reformų komisijos pirmininku. A. Stončaitis Ningbo pasveikins Kinijos, Vidurio ir Rytų Europos šalių (17+1) bei Expo parodos dalyvius, Kelio ir juostos konferencijos dalyvius, Lietuvos ir Kinijos verslo forumo dalyvius.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-05-31 10:44
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal