Seime vyks tarptautinė konferencija, skirta LGBT žmogaus teisėms

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. birželio 7 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Birželio 7 d., penktadienį, 10 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) Tolerantiško jaunimo asociacija, bendradarbiaudama su Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga ir Rozos Liuksemburg (Rosa Luxemburg) fondu rengia tarptautinę konferenciją „LGBT+ istorija Baltijos šalyse: padėtis ir perspektyvos“.

Konferenciją atidarys Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas, konferencijos dalyvius sveikins 2004–2016 m. parlamento kadencijų Seimo narė, žmogaus teisių gynėja prof. Marija Aušrinė Pavilionienė, Vokietijos politikė (vok. „Die Linke“, angl. „The Left“), Brandenburgo parlamento narė Andrėja Joligė (Andrea Johlige). Pranešimus skaitys VDU Sociologijos katedros vedėja, Politologijos katedros profesorė Milda Ališauskienė, politologas Mindaugas Kluonis. Savo šalių LGBT patirtimi dalysis aktyvistai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Ukrainos.

Kaip atkreipia dėmesį renginio organizatoriai, dažnai tenka girdėti, kad neheteroseksualūs žmonės yra kažkokia iš Vakarų valstybių importuota naujovė, kad tai – tik laikina mada. Ar galime pasigirti, kad turime pakankamai įrodymų, jog yra kitaip, o galbūt tik belieka patvirtinti šias spėliones? Konferencijoje numatoma aptarti ir palyginti skirtingų Baltijos šalių patirtį LGBT+ žmonių istoriografijoje, taip pat LGBT+ žmonių gyvenimų atspindėjimą bendrame istoriniame kontekste. Vyks diskusija, ką šioje srityje galima ir reikia nuveikti.

Konferencijos programa

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-06-06 15:50
Politika
Renginio pradžia
2019-06-7, penktadienis10:00
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal