Prieš mokslo metus – gyvenimo ir verslumo įgūdžių pamokos mokytojams

Tam, kad jaunas XXI amžiaus žmogus rastų sėkmingą savo karjeros kelią jam reikia pažinti save, suprasti motyvacijos, komunikacijos svarbą, išmokti pateikti save. Todėl 28 pasaulio šalyse įgyvendinama tarptautinė edukacinė programa „Youth Empowered“ vienodai didelį dėmesį skiria ir verslumo, ir gyvenimo įgūdžių stiprinimui. Rugpjūčio 23-24 dienomis pirmą kartą Lietuvoje surengtas šios programos seminaras bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų mokytojams, kurie šias žinias perteiks jaunimui.

Edukacinę programą „Youth Empowered“, kurios renginiuose jau sudalyvavo daugiau nei 1000 jaunuolių, mūsų šalyje jau trečius metus drauge įgyvendina „Junior Achievement Lietuva“ kartu su partneriu - bendrove „Coca-Cola HBC Lietuva“. Varėnoje įvykęs mokytojams skirtas seminaras pradeda naują programos etapą. Jo metu XXI amžiuje reikalingų kompetencijų ugdymui paruoštas turinys bus naudojamas „Junior Achievement“ tinkle dalyvaujančiose 32 bendrojo ugdymo ir porfesinio mokymo mokyklose – 11 ir 12 klasių moksleivių ekonomikos ir verslumo ugdymo pamokose bei neformalaus švietimo užsiėmimuose. 

„Mokytojams skirto seminaro programą sudarė dvi dalys: gyvenimo ir verslo įgūdžių mokymų. Gyvenimo įgūdžių mokymo programa suteikė mokytojams žinių apie motyvaciją, komunikaciją, savęs pažinimą, tobulėjimą bei savęs pateikimą, pvz., darbo interviu metu. Mokytojai seminare mokėsi veiksmingo prisistatymo, tinklaveikos bei kaip suteikti ir priimti grįžtamąjį ryšį. Verslumo įgūdžių programa apėmė kiekvienam verslininkui  aktualias temas, tokias, kaip detalus verslo plano kūrimas, finansai, projektų valdymas, pardavimai ir derybos, laiko planavimas“, - pasakoja Junior Achievement Lietuva direktorė Andželika Rusteikienė.

„Youth Empowered“ mokymų  temos – šiandien labai aktualios jauniems žmonėms. Išties svarbu įkvėpti jaunuolius pasitikėti savimi,  pamilti save, siekti įgyvendinti savo svajones, domėtis savo planetos ekonominėmis ir socialinėmis problemomis. Manau, mokiniai, dalyvaujantys „Youth Empowered“ programoje, taps drąsesni, kūrybingesni, lengviau prisitaikys darbo rinkoje, o sukurdami jaunąją bendrovę įgis praktinių įgūdžių versle“, – apie seminaro naudą sakė jo dalyvė ekonomikos mokytoja Reda Brokartienė.

„Youth Empowered” edukacinės programos pagrindinis tikslas yra suteikti jaunimui reikalingas kompetencijas, kurios padėtų jiems ateityje drąsiai žengti į darbo rinką ir prisidėtų prie nedarbo prevencijos, – sako Gabrielė Šerėnienė, „Coca-Cola HBC Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė. „Tai ypač aktualu vyresniųjų klasių moksleiviams, kurie po metų – dvejų  taps samdomais darbuotojais, o gal net susikurs sau darbo vietą savarankiškai. 12.5  proc. ir tai yra mūsų visų tvariam augimui svarbus socialinis iššūkis.“

Youth Empowered“ seminaras, kuriame dalyvavo 30 bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų mokytojų iš Alytaus, Anykščių, Gargždų, Jonavos, Joniškio r., Kėdainių r., Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Marijampolės, Mažeikių, Pabradės, Pasvalio, Plungės, Šiaulių, Tauragės, Varėnos, Vilniaus miestų, vyko Varėnoje. Mokymus atidarė miesto meras Algis Kašėta, o vedė lektorius Žanas Gongapševas, sertifikuotas visuomeninės jaunimo organizacijos „Junior Chamber International“, vadovų mokymų organizacijos „TRIPLE A®“ GmbH, BTI verslo simuliacijų, „Neuro-Linguistic Programming™“ treneris.

Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-08-30 12:48
Švietimas ir mokslas
Prisegti failai
pasidalinti
atgal