Seimo narės A. Gedvilienės pranešimas: „Dėl A. Palionio politinių paskyrimų – kreipimasis į premjerą S. Skvernelį“

2019 m. rugsėjo 20 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Aistė Gedvilienė kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį klausdama jo, ar žiniasklaidoje paskelbtos naujojo žemės ūkio ministro Andriaus Palionio pasirinktos abejotinos kompetencijos ir reputacijos viceministrų kandidatūros buvo suderintos su Ministru Pirmininku.

„Šiandien žiniasklaidoje paskelbta informacija, kad Žemės ūkio ministerijoje į aukščiausias politinio pasitikėjimo viceministrų ir kitas pozicijas skiriami abejotinos reputacijos asmenys, figūravę nuo balsų pirkimo iki neteisėtos politinės įtakos skandaluose, diskredituoja bet kokią valstybės institucijų kovą už skaidrumą. Todėl šokiruoja Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio tylėjimas ar net susitaikymas. Paprastai viceministrų kandidatūros yra politiškai derinamos ir su Ministru Pirmininku, todėl kreipiuosi prašydama premjero viešai atsakyti, ar jam priimtinos ir su juo suderintos šios kandidatūros?“ – klausia Seimo narė A. Gedvilienė.

Skirtingose žiniasklaidos priemonėse įvardijamos buvusių „darbiečių“ Petro Narkevičiaus, Jono Pinskaus, Vydo Gedvilo ir  Seimo nario Petro Čimbaro 24 metų sūnaus Modesto Čimbaro personalijos.

„Panašu, kad Žemės ūkio ministerija tampa bastionu, kuriame nuleidžiami bet kokie moraliniai ir kompetencijos reikalavimai svarbiausioms politinėms pareigybėms. Kyla pagrįstų abejonių, ar profesionalumą ir didelį skaidrumą žadėjusiam Ministrui Pirmininkui priimtinas nomenklatūrinių tradicijų renesansas jo vadovaujamoje Vyriausybėje“, – pabrėžė A. Gedvilienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-09-20 12:27