Seimo Pirmininkas ir Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Latvijos Respublika grupės nariai dalyvaus Baltų vienybės dienos minėjimo renginiuose

2019 m. rugsėjo 20 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Latvijos Respublika grupės narių delegacija – Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, grupės pirmininkas Kęstutis Masiulis, grupės pirmininko pavaduotojas Algimantas Dumbrava, grupės nariai Viktoras Rinkevičius, Valerijus Simulikas, Audrys Šimas ir Juozas Varžgalys – rugsėjo 21 d. dalyvaus bendrame Lietuvos ir Latvijos Baltų vienybės dienos minėjime.

Biržų pilies rūmuose įvyks susitikimas su Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininke Inara Mūrniece (Ināra Mūrniece) ir Saeimos Tarpparlamentinių ryšių grupės su Lietuvos Respublika bei kitais Baltų vienybės dienos dalyviais.

Renginyje sveikinimo žodį tars Seimo Pirmininkas V. Pranckietis, Saeimos Pirmininkė I. Mūrniecė, Lietuvos kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, Latvijos kultūros ministras Nauris Puntulis ir Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas.

Biržų krašto muziejaus „Sėla“, įsikūrusio Biržų pilies rūmuose, Didžiojoje parodų salėje bus atverta tapytojo Gederto Eliaso (Ģederts Eliass) darbų paroda iš Jelgavos istorijos ir meno muziejaus fondų, renginio dalyviai klausys XIV Aukštaitijos regiono sutartinių šventės „Sutarjela“ baigiamojo koncerto ir šventinio vakaro koncerto.

Bendras Lietuvos ir Latvijos Baltų vienybės dienos minėjimas šiemet vyks aštuntą kartą. Vienais metais bendra šventė rengiama Lietuvoje, kitais – Latvijoje. Pernai minėjimas vyko Jelgavoje, ankstesniais metais – Palangoje, Liepojoje, Rokiškyje, Rucavoje, Šiauliuose ir Bauskėje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-09-20 14:41