Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų ir inovacijų pakomitetis tęs 5G ryšio plėtros Lietuvoje klausimų svarstymą

Renginio tipas: Posėdis
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. gruodžio 16 d.
Renginio pradžia: 16:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2019 m. gruodžio 16 d.
Renginio vieta: Seimo III r., 420 k.

2019 m. gruodžio 13 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gruodžio 16 d., pirmadienį, 16 val. vyks Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų ir inovacijų pakomitečio posėdis, kuriame bus tęsiamas su 5G ryšio plėtra Lietuvoje susijusių klausimų svarstymas (darbotvarkė).

Posėdyje bus pristatytos Susisiekimo ministerijos suburtos viešojo sektoriaus ir verslo ekspertų grupės parengtos Lietuvos naujos kartos judriojo ryšio (5G) plėtros gairės, taip pat priemonės skirtos sukurti palankią teisinę ir investicinę aplinką. Šiuo metu gairės pateiktos derinti suinteresuotoms institucijoms, po to bus teikiamos tvirtinti Vyriausybei.

Ekspertų teigimu, penktosios kartos judrusis ryšys ateinantį dešimtmetį bus vienas svarbiausių skaitmeninės visuomenės ir ekonomikos elementų. Didelė duomenų perdavimo sparta, nejuntamas vėlinimas ir aukščiausios kokybės ryšys gatvėse bei pastatuose sujungs daugybę įrenginių ir atvers naujų galimybių žmonėms, taip pat verslui. Išsivysčiusios valstybės skuba pasinaudoti 5G ryšio teikiamais privalumais, o nacionalinius 5G diegimo veiksmų planus jau yra paskelbusios vienuolika Europos Sąjungos valstybių.

„Norint siekti Lietuvos lyderystės 5G ryšio technologijoje tarp kitų Europos Sąjungos šalių, reikalinga aiški plėtros viziją ir priemonių planas“, – sako Aukštųjų technologijų ir inovacijų pakomitečio pirmininkė Rūta Miliūtė.

Kontaktams:

Seimo narė Rūta Miliūtė

Tel. (8 5) 239 6719

El. p. Ruta.Miliute@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-12-13 09:41
Politika, ITT
Renginio pradžia
2019-12-16, pirmadienis16:00
Renginio pabaiga
2019-12-16
Renginio vieta
Seimo III r., 420 k.
pasidalinti
atgal