Jaunimo ir sporto reikalų komisija kartu su Sveikos gyvensenos komisija aptarė sporto politikos įgyvendinimo aktualijas ir planus

2019 m. gruodžio 19 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Jaunimo ir sporto reikalų komisija kartu su Sveikos gyvensenos komisijos nariais gruodžio 18 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje organizuotame posėdyje aptarė sporto politikos įgyvendinimo aktualijas ir artimiausius planus.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė pristatė informaciją apie lapkričio mėnesį Vyriausybėje priimtus sporto projektų finansavimo iš sporto rėmimo fondo pakeitimus, Nacionalinės sporto tarybos pirmajame posėdyje aptartus klausimus, Lietuvos antidopingo taisykles, taip pat kitus aktualius ar artimiausiu metu planuojamus atlikti darbus.

Viceministrė informavo apie parengtą aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimo finansavimo valstybės biudžeto lėšomis tvarkos aprašo projektą. Ji pažymėjo, kad ateinančiais metais, atsižvelgiant į sporto šakų federacijų pageidavimus ir į tai, kad kitais metais vyks olimpinės žaidynės, esminių pokyčių aukšto meistriškumo sporto programų finansavime nėra planuojama, rimtesni pokyčiai įsigaliotų tik nuo 2021 metų.

Nemažai diskusijų sukėlė privalomos trečios fizinio ugdymo pamokos mokyklose įvedimo klausimas. Posėdžio dalyviai išreiškė apgailestavimą, kad ateinančių metų biudžete nepavyko numatyti reikiamų lėšų tokiai pamokai įvesti šalies mokyklų septintoms klasėms, todėl šis klausimas ir toliau išlieka itin aktualus.

Lapkričio mėnesį Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje aptartos su fizinio ugdymo mokytojų rengimu susijusios problemos irgi nėra išspręstos, todėl šis klausimas taip pat išlieka aktualus ir turėtų būti artimiausiu metu sprendžiamas.

      

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-12-19 13:41
Sportas, Politika
pasidalinti
atgal