Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos pranešimas: „Situacija reikalauja sprendimo sujungti ministerijas“

2020 m. vasario 13 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija siūlo sujungti Ekonomikos ir inovacijų ministeriją su Energetikos ministerija. Tokį sprendimą, pasak socialdemokratų, diktuoja susidariusi situacija, kai valdantieji neranda tinkamo kandidato vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, o laiko šios Vyriausybės darbui lieka vis mažiau.

„Juk prieš dešimtmetį Ūkio ministerija buvo suskaidyta į dvi – Energetikos ir Ūkio, kuri pervadinta į Ekonomikos ir inovacijų. Ir nors tuomet šio skaidymo ėmęsi konservatoriai žadėjo, kad toks jų sprendimas mokesčių mokėtojams nekainuos papildomų pinigų, vis dėlto darbuotojų skaičius abejose ministerijose nuosekliai tik didėjo, augo ir šių ministerijų išlaidos. Ministerijų sujungimas taupytų administracinius resursus ir biudžeto lėšas“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė, dirbanti Biudžeto ir finansų komitete, Rasa Budbergytė.

Socialdemokratai primena, kad dabartinės Vyriausybės programoje taip pat buvo įrašytas siekis sujungti ministerijas. Valdantieji turi dar laiko išpildyti šį savo pažadą rinkėjams.

„Jungiant turėtų būti išsaugoti strateginiai valstybės projektai – tokie kaip elektros tinklų sinchronizavimas. Lietuvos energetikos sistemos sujungimas su kontinentinės Vakarų Europos elektros perdavimo tinklais yra itin svarbus šalies energetinei nepriklausomybei įtvirtinti projektas. Jo įgyvendinimas turės didelės įtakos ir Lietuvos ekonomikos raidai, reikalaus ne vieno inovatyvaus sprendimo, todėl yra daug platesnės reikšmės nei vien energetika. Šiuo požiūriu dviejų ministerijų apjungimas leistų geriau koordinuoti sinchronizacijos vykdymą, kad iki 2025 metų tikrai būtume visiškai pasirengę turėti efektyviai veikiančią, patikimą elektros energetikos sistemą“, – sako socialdemokratų frakcijos Seime seniūnės pavaduotojas Linas Balsys.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-13 08:25
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal