Kaune duris atvėrė „Hostinger“ biuras su dirbtinio intelekto liokajumi ir vitamino D lempomis

Dirbtinio intelekto algoritmo principu veikiantis liokajus ponas Jenkinsas, kuris praeinantiems darbuotojams nuolat primena jų tikslus ir rezultatų rodiklius. Inovatyvus susitikimų kambarys-baseinas, kuriame tarp plastikinių burbulų gali posėdžiauti 8 žmonių komanda arba žaisti darbuotojų vaikai. 20-ties minučių sveikatingumo seansai hamake po vitamino D lempa paėjus vos kelis žingsnius nuo savo darbo vietos. Šie sakiniai atrodo kaip ištrauka iš neišleisto Džordžo Orvelo utopinio romano, bet iš tikrųjų – tai realybė, kurią galima rasti Lietuvoje. O norintiems pamatyti tai savo akimis užtektų atvykti į Kauną, kur kompanija „Hostinger“ atvėrė savo atnaujinto ir praplėsto biuro duris.

Vieną greičiausių ir patikimiausių interneto svetainių kūrimo platformą bei prieglobą pasauliniu mastu teikiantys „Hostinger“ yra viena didžiausių IT sektoriaus įmonių ir visoje Lietuvoje. Skaičiuojant nuo praėjusių metų, darbuotojų skaičius įmonės biure Kaune išaugo daugiau nei dvigubai – nuo 95 iki 228 darbuotojų. Šiemet bendrovė taip pat planuoja sparčią plėtrą. Šiuo metu kompanija aptarnauja beveik 30 mln. klientų visame pasaulyje.

Pasak „Hostinger“ valdybos pirmininko Arno Stuopelio, bendrovės plėtra mūsų šalyje orientuota į platų specialistų ratą: inžinierius, marketingo, dizaino bei komunikacijos specialistus, personalo ekspertus, programuotojus ir techninio palaikymo darbuotojus.

„Kalbant globaliai, šiuo metu mūsų tarptautinėje komandoje, taip pat biuruose Indonezijoje ir Brazilijoje, dirba per 330 kolegų. Vien Lietuvoje per šiuos metus ketiname šį skaičių gerokai prašokti, todėl investuojame į didesnį ir šiuolaikiškesnį biurą. Tik skirtumas tas, kad biuro erdvę plečiame ne tik kiekybiškai, bet ir kokybiškai. Tai liudija vien Lietuvoje dar nematytas dirbtinio intelekto liokajus Jenkinsas, kuris veikia judesio daviklių, vaizdo kamerų ir programos „Google Assistant“ pagrindu. Kita vertus, šis sprendimas mūsų biure nėra tik atrakcija: kadangi Jenkinsas sukurtas kaip platforma, kurią gali laisvai programuoti ir tobulinti, mūsų programuotojai jau padarė, kad jis galėtų judinti lūpas, akis, rankas ir reaguoti į skirtingas komandas. Taigi, toks sprendimas yra ir nuolatinė mokymosi bei tobulėjimo priemonė“, – teigia A. Stuopelis.

Kaip teigia kompanijos valdybos pirmininkas, įrengiant gerokai praplėstą biurą, kurio erdvė išaugo net 1301 kv. metrų, buvo orientuojamasi į sprendimus, kurie bus naudingi ne tik šiandien, bet ir ateityje. Panašiu principu, anot A. Stuopelio, vadovaujasi ir pati bendrovė.

„Laikomės nuomonės, kad darbo metu atsirandančios užduotys ir iššūkiai turi būti tiesiogiai proporcingi darbo aplinkai, tad mūsų biuras taip pat neatrodo tipiškai. Miškų bei džiunglių motyvai, rotango krėslai ir susitikimų erdvės įrengtos kaip baseinai su tankia augmenija stipriai primena dvi didžiausias bendrovės atstovybes Indonezijoje ir Brazilijoje. Be to, esame pasiruošę ir dideliam komandos augimui: užuolaidų pagalba visą aukštą galima transformuoti į įvairaus dydžio erdves. Tikime, kad aplinka, kurioje dirbame, turi nemažai įtakos mūsų darbui, todėl darbo vieta turi suteikti ne tik patogumą, bet ir jaukumą, kuris nestabdytų kūrybinių minčių“, – apibendrina A. Stuopelis.

„Hostinger“ yra nuolat auganti interneto svetainių kūrimo platformą bei prieglobą pasauliniu mastu teikianti kompanija. Šiuo metu „Hostinger“ – didžiausia pasaulyje nemokama interneto svetainių prieglobos bendrovė. Kompanija turi biurus Lietuvoje, Indonezijoje, Brazilijoje, Ukrainoje ir Kipre. „Hostinger“ šiandien aptarnauja beveik 30 mln. klientų, o kompanijoje dirba virš 540 darbuotojų visame pasaulyje.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-05 13:38
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
1
2
3
4
5
6
7
8
9
pasidalinti
atgal