Klaipėdos ir Neringos jungtis gali tapti realybe

Penki Seimo nariai teikia Seimui registruoti nutarimo projektą, kuriuo jungtis tarp Klaipėdos ir Kuršių nerijos skelbiama svarbiu šaliai ekonominiu ir socialiniu projektu.

Jau ne vieną dešimtmetį Neringos gyventojai nerimsta dėl nuolatinio susisiekimo su Klaipėda. Šių metų pradžioje jie kreipėsi į vienmandatinėse pajūrio rinkiminėse apygardose išrinktus Seimo narius, prašydami pateikti Seimui nutarimo projektą dėl tokios jungties statybos. Prašyme rašoma: „Šia jungtimi galėtų būti tunelis po Kuršių mariomis, kuris leistų mums, Neringos gyventojams, bet kuriuo paros metu pigiai, saugiai, greitai ir patogiai susisiekti su Klaipėda. Bet kuriuo paros metu mus galėtų aptarnauti greitosios pagalbos, policijos ar priešgaisrinės tarnybos“.

Ne vieną dešimtmetį susisiekimo infrastruktūros problemas nagrinėjantis „Metro sąjūdžio“ specialistai tvirtina, kad tokia jungtis sudarytų galimybes efektyviau vykdyti UNESCO duotus pažadu – saugoti Kuršių nerijos gamtą ir kultūrą. Toks sprendimas jokiu būdu nepadidintų automobilių srautų, atvirkščiai – juos mažintų. Susisiekimas su Klaipėda būtų užtikrinamas visuomeniniu transportu (netolimoje ateityje elektriniu), o atvykstantys lengvieji automobiliai būtų parkuojami Klaipėdos miesto ir rajono teritorijoje.

Ši jungtis skatintų glaudesnį Klaipėdos krašto ir Neringos ekonominį bendradarbiavimą. Darbo vietų Neringos gyventojams sukūrimas Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone mažins gamybinę veiklą Neringoje. Taip būtų saugoma unikali Kuršių nerijos gamta.

Tunelio jungtis Klaipėda – Neringa sumažintų perkėlų darbo intensyvumą, padidintų laivybos saugumą Klaipėdos uosto akvatorijoje, sumažintų oro taršą ir pagerintų uosto darbą.

Pagerėjęs susisiekimas tarp Klaipėdos ir Neringos prisidėtų prie kultūros, infrastruktūros ir viešosios erdvės išplėtimo.

Pranešimą paskelbė: Viešoji įstaiga "Vilniaus metro"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-16 08:07
Politika, Transportas
pasidalinti
atgal