Lietuvos vaistinių asociacija kreipėsi į Vyriausybę dėl apsaugos priemonių vaistinių darbuotojams

Lietuvos vaistinių asociacija (LVA), vykdydama Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimą dėl būtino vaistinių darbo per karantiną ir siekdama užtikrinti saugų darbą vaistinių darbuotojams bei sklandų pacientų aptarnavimą, kreipėsi į Vyriausybę prašydama vaistinių darbuotojams iš valstybės rezervo karantino laikotarpiui skirti asmens apsaugos priemonių.

LVA narių vaistinių 6 800 darbuotojų 14 dienų karantino laikotarpiui reikalingos asmens apsaugos priemonės bent po 1 komplektą darbo dienai – respiratoriai, apsauginiai akiniai ir kitos priemonės. Dėl jų turi nuspręsti atsakingos institucijos, ypač keičiantis grėsmės situacijai. Iš viso karantino laikotarpiui reikalinga 95 200 komplektų asmens apsaugos priemonių.

                        „Vaistinių asociacijos narės puikiai supranta savo pareigas šiuo sudėtingu laikotarpiu, tačiau atsižvelgdamos į darbuotojų teisėtus lūkesčius dėl sveikatos apsaugos ir saugios darbo aplinkos kreipiamės į Vyriausybę su prašymu padėti apsaugoti vaistinių darbuotojus. Užtikrinu, kad vaistinės deda visas įmanomas pastangas ir resursus dėl COVID-19 ligos valdymo priemonių įgyvendinimo vaistinėse. Tačiau esant dabartinei situacijai ir objektyvioms aplinkybėms prašome skubios pagalbos, nes mūsų žmonės dirba itin didelės grėsmės sąlygomis ir turi būti aprūpinti asmens apsaugos priemonėmis, juk vaistinių darbuotojai yra bendros sveikatos sistemos nariai“, – teigė Vaistinių asociacijos pirmininkė Dangutė Mikutienė.

Pranešimą paskelbė: MB "Pergalės strategija"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-17 13:28
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal