„North Clarity“: dezinfekcijos paslaugų poreikis išaugo šimtus kartų, bet darbai nestoja

Veiklos piką šiuo metu patiria ne tik medikai, prekybos centrai ir  maisto pristatymo paslaugas į namus teikiantys verslai, bet ir patalpų valymo bei dezinfekavimo paslaugas teikiančios įmonės. Kaip teikia komercinių patalpų švara ir higiena besirūpinančios įmonės „North Clarity“ ekspertas Gediminas Viselga, šis neeilinis laikotarpis išties kupinas iššūkių – darbuotojai dirba be atvangos, o buvę paslaugų, technikos ir žaliavų tiekėjai bendrovei staiga patys tapo klientais.

Pasak G. Viselgos, bendrovės paslaugų poreikis drastiškai pradėjo augti vasario pabaigoje, kuomet kavinės, restoranai, prekybos ir paslaugų teikimo vietos dar veikė pilnu pajėgumu, tačiau itin padidino dėmesį aukščiausių higienos standartų užtikrinimui.

Situacijos iliustravimui pašnekovas pateikia du skaičius – įprastą mėnesį bendrovės darbuotojai dezinfekuoja maždaug 2 tūkst. kv. m. patalpų, vien per pastarąsias septynias dienas buvo dezinfekuota per 60 tūkst. kv. m. ploto. Pasak eksperto, daugybėje pastatų ir patalpų tokia paslauga buvo atlikta apskritai pirmą kartą nuo jų pastatymo.

„Iki tol atidžiai sekėme situaciją Azijos šalyse, analizavome jų taikomas priemones ir metodus kovoje prieš koronaviruso plitimą. Į situaciją žiūrėjome realistiškai ir jai pradėjome ruoštis iš anksto. Teko peržiūrėti veiklos procesus, turimus išteklius. Šiuo metu mūsų darbuotojai dirba ir dienomis, ir naktimis, o klientų ratas staiga išsiplėtė kelis kartus – buvę paslaugų teikėjai, tokie kaip klientams vis dar atviri bankai, staiga tapo paslaugų pirkėjais. Nuolat peržiūrime grafikus, padidinome beveik visų ne pilnu etatu dirbusių žmonių darbo valandas. Pavyzdžiui, norą išreiškę darbuotojai, kurie dirbo puse etato ir darbus derino su studijomis ar kitais darbais, dabar visi dirba pilnu pajėgumu. Iš esmės su resursų trūkumu nesusiduriame, nes gerokai sumažėjo įprastinių valymo paslaugų poreikis biuruose, komercinėse patalpose“, – sako „North Clarity“ ekspertas G. Viselga.

Pasak pašnekovo, nemažai bendrovių, teikiančių švaros ir valymo paslaugos, dabar susiduria su opia problema – visavertei patalpų dezinfekcijai reikalinga brigada, tačiau dauguma rinkos dalyvių paslaugas teikdavo mažomis komandomis, įprastu atveju sudarytomis vos iš dviejų asmenų.

„Kasdienei patalpų švarai ne karantino sąlygomis palaikyti tokia komandos sudėtis yra pakankama, tačiau dezinfekavimas turi būti labai greitas ir efektyvus. Mūsų brigados jau sukomplektuotos iš anksčiau, toks darbo modelis mūsų bendrovėje buvo taikomas ilga laiką, todėl greta efektyvaus resursų valdymo mums nereikia užsiiminėti dar ir komandos formavimu. Dirbant įtemptomis sąlygomis tai itin svarbu“, – sako bendrovės atstovas.

Bendrovės vadovas pastebi, kad šiuo metu efektyviam darbui itin svarbus nenutrūkstamas darbo priemonių ir įrangos tiekimas, todėl aktyviai perkama papildoma technika ir reikalingos cheminės medžiagos, kurios rinkoje kasdien tampa vis didesniu deficitu.

„Šioje vietoje situacija darosi įtemptesnė, nes dezinfekcijos medžiagos, kaip ir matyti iš viešosios erdvės, rinkoje senka, o jų kaina augo valandomis. Pavyzdžiui, valdžios nurodymu kai kurie gamintojai netrukus dezinfekcinį skystį galės tiekti tik valstybinėms įstaigoms. Savo ruožtu labai aktyviai dirbame su visais partneriais Lietuvoje ir užsienyje, kad tiekimas nenutrūktų, o paslaugas ir toliau galėtume teikti visa apimtimi“, – sako „North Clarity“ atstovas.

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-18 16:06
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal