Inovatyvus sprendimas padeda sumažinti įtampą logistikos sektoriuje

Koronaviruso krizė trikdo tiekimo grandines, o logistikos sektorius susiduria su beprecedenčiais iššūkiais. Lietuvoje sukurta logistikos valdymo sistema „Cargo Stream“ siūlo atsvarą šio laikotarpio problemų sprendimui – inovatyvią logistikos sprendimų platformą, kuri leidžia optimizuoti logistikos procesus ir maksimaliai išnaudoti krovinių siuntėjų, gavėjų ir vežėjų komunikacijos potencialą.

„Platforma startavo prieš keletą mėnesių, per šį laiką ją jau išmėginome keliose eksporto kryptyse, dirbdami su įvairių sektorių klientais. „Cargo Stream“ DNR dalys – tvarumas, inovacijos ir efektyvumas transporto srityje. Ši platforma užtikrina sklandų krovinių siuntėjų ir vežėjų dialogą, vykstant logistikos procesui, ir išvaduoja nuo apsunkintos komunikacijos įvairiais kanalais, kas neretai lemia klaidas bei verslo praradimus. Šiuo metu didžioji dalis verslo perdėlioja strategijas ir mėgina atremti precedento neturinčią krizę. Mūsų sprendimas suteikia galimybę sumažinti įtampą bent jau vienoje – logistikos – srityje“, – pažymi „Cargo Stream“ direktorius Skirmantas Rimkus.

Pasak jo, „Cargo Stream“ leidžia tiksliau tvarkyti logistikos dokumentaciją, tvarkyti duomenis, o keitimąsi informacija perkelia į aiškią skaitmeninę erdvę – visa tai  leidžia kroviniams judėti greičiau, o procese dalyvaujantiems žmonėms išvengti nereikalingų kontaktų ir klaidų.

„Cargo Stream“ komandoje suburti patyrę logistikos, IT ir kitų sričių specialistai, jau sukaupę didelės patirties kuriant įvairius technologinius sprendimus.

Praėjusių metų pabaigoje į „Cargo Stream“ investavo Hamburge, Vokietijoje, įsikūręs verslo spartinimo fondas (angl. accelerator) NLA.vc (Next Logistic Accelerator), kurio pagrindinė investicijų kryptis – logistikos technologinės įmonės ir startuoliai. Investuotojų vertinimu, „Cargo Stream“ vertė šiuo metu siekia apie 2.5 mln. Eur. Vokietijos partneriai prisidės prie aktyvaus naujosios platformos plėtojimo Lietuvoje ir užsienyje.

Skaičiuojama, kad šiuo metu Europoje apie 50 proc. vilkikų neišnaudoja savo apkrovimo potencialo, tai lemia milijardinius nuostolius. „Cargo Stream“ žada prisidėti prie šios problemos sprendimo.

„Cargo Stream“ sistema yra pagrįsta „SaaS“ (angl.) verslo modeliu – programinė įranga kaip paslauga. Platforma leidžia efektyviai valdyti krovinių pervežimus, sprendžia visų logistikos grandinėje esančių dalyvių komunikacijos ir užsakymų valdymo klausimus, leidžia atsisakyti popierinių dokumentų naudojimo, taip pat pasenusių ir neefektyvių, tačiau logistikos srityje vis dar populiarių komunikavimo būdų (pvz. elektroninis paštas, įvairios bendravimo programėlės). Pagrindiniai platformos naudotojai – transporto vadybininkai, ekspeditoriai, vilkikų vairuotojai ir sandėlininkai. „Cargo Stream“ šiuo metu – vienintelė technologijų platforma Rytų Europoje, kurioje yra galimybė stebėti krovinio judėjimą realiu laiku visoje logistikos grandinėje.

Siekiant optimizuoti logistikos specialistų darbą, „Cargo Stream“ platformoje apjungti įvairūs kasdieniai įrankiai, garantuojantys sandorių skaidrumą ir efektyvumą. Platformoje įdiegtos partnerių paslaugų integracijos (faktoringas, telematika, krovinių draudimas, krovinių birža ir elektroninis CMR važtaraštis). Priklausomai nuo poreikio, „Cargo Stream“ gali individualizuoti sprendimus ir į vieną sistemą sujungti konkrečiam užsakovui būtinus įrankius, siekiant sumažinti logistikos sąnaudas.

Daugiau informacijos:

www.cargostream.co

Pranešimą paskelbė: UAB Kelių sistemos
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-31 18:50
Verslas, ekonomika, finansai, Transportas
Prisegti failai
pasidalinti
atgal