Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritaria vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros sistemos tobulinimui

2020 m. gegužės 4 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Šiandien posėdyje Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymo bei Vietos savivaldos įstatymo pakeitimų projektams (Nr. XIIIP-3899 ir XIIIP-3900), kuriais tobulinamas vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros sistemos teisinis reguliavimas. Projektas skirtas delinkventinio elgesio vaikams. (Delinkventinis elgesys – tai poelgiai, pažeidžiantys egzistuojančias elgesio normas, bet nesukeliantys rimto pavojaus ir nedarantys didelės žalo; būdingi vaikams ir paaugliams). Įstatymo projekto iniciatorės – Seimo narės Rimantė Šalaševičiūtė ir Aušra Papirtienė.

Įstatymų pakeitimais siekiama išgryninti ir patikslinti tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus funkcijas, jų apimtį, teisinius santykius su kitais subjektais. Taip pat numatoma įteisinti atvejo vadybos modelio taikymą savivaldybėje, tuomet, kai vaikui paskirtos minimalios ar vidutinės priežiūros priemonės. Be to, siūloma nustatyti privalomą koordinuotai teikiamų paslaugų teikimą vaiko atstovams pagal įstatymą, kai vaikui skiriamos minimalios ar vidutinės priežiūros priemonės ar tais atvejais, kai vaikas grįžta iš vaikų socializacijos centro.

Toliau projektai bus svarstomi pagrindiniame – Švietimo ir mokslo komitete.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto biuro parengta informacija

Tel. (8 5) 239 6822

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-04 16:26
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal