VMI jau pakvietė 22 tūkst. mikroįmonių teikti paraiškas subsidijoms

2020 m. gegužės 14 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, jog VMI jau sulaukė 10,5 tūkst. mikroįmonių paraiškų negrąžinamai subsidijai gauti. 6 tūkst. įmonių VMI jau suskaičiavo priklausančią subsidijų sumą, kuri siekia beveik 9 mln. eurų, ir perdavė Ekonomikos ir inovacijų ministerijai. Pastarajai priėmus sprendimą dėl subsidijos skyrimo, įmonei skirtas subsidijos lėšas perves Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras.

„Jau išsiuntėme apie 22 tūkst. kvietimų pateikti paraišką negrąžinamai subsidijai gauti“, - sako VMI vadovė Edita Janušienė ir primena, jog įmonėms pačioms ieškoti paraiškos formos nereikia – VMI ją atsiųs asmeniškai, o paraišką pateikti įmonės turi per Mano VMI.

VMI primena, jog mikroįminės atrinktos vadovaujantis kriterijais:

  • š. m. gegužės 1 d. įmonėje dirbo ne mažiau kaip 1 ir ne daugiau kaip 9 darbuotojai;
  • įmonė yra įtraukta į VMI sudarytus nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąrašus;
  • įmonė 2019 m. sumokėjo gyventojų pajamų mokestį į savivaldybės ir valstybės biudžetus;
  • įmonė nėra bankrutuojanti, restruktūrizuojama ar likviduojama.

Pažymėtina, jog VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra, savo ruožtu, taip pat vertina VMI atrinktas mikroįmones ir nustato didžiausias leistinas pagalbos sumas, nustatytas Europos Komisijos reglamentu[1].

Kai mikroįmonė nėra įtraukta į nukentėjusių nuo COVID-19 įmonių sąrašus.

Verslininkai, kurie nėra įtraukti į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašus, tačiau taip pat patyrė neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl pagalbos priemonių jų verslui taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami supaprastintos formos prašymą, kuriame turi pagrįsti, kad patyrė neigiamas pasekmes. Minėtą formą galima pateikti per Mano VMI (skiltyje Paslaugos > Užsakyti Paslaugą > Paklausimai), atsiųsti e. paštu vmi@vmi.lt arba klasikiniu paštu. Supaprastintos formos prašymą galima rasti čia: https://www.vmi.lt/cms/informacija-verslui-del-covid-19.

Kai įmonė pateikia prašymą jai taikyti mokestinės pagalbos priemones ir yra įtraukiama į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą bei atitinka kitus mikroįmonėms nustatytus kriterijus subsidijai gauti, tai ji sulauks VMI kvietimo pateikti paraišką per Mano VMI.

VMI primena, jog platesnę informaciją galima rasti VMI interneto svetainėje:

https://www.vmi.lt/cms/mikroimonems-teikiamos-subsidijos

 

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos interneto svetainėje, informacija apie „Subsidijas mikroįmonėms“: http://eimin.lrv.lt/lt/naudinga-informacija-1/informacija-verslui-del-covid-19/pagalba-verslui-patirianciam-sunkumu-del-covid-19/naujos-priemones-verslui

Konsultacijas mokesčių klausimais teikia VMI specialistai trumpuoju telefonu 1882. Taip pat, aktuali informacija susijusi skelbiama socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje:

www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

[1] Bendra vienai įmonei suteiktos pagalbos (įskaitant ir kitas priemones) suma neturi viršyti 200 tūkst. eurų per pastaruosius trejus mokestinius metus. Įmonei, vykdančiai krovinių vežimo keliais veiklą samdos pagrindais arba už atlygį, suma neturi viršyti 100 tūkst. eurų; žemės ūkio sektoriaus vienai įmonei – 20 tūkst. eurų; žuvininkystės ir akvakultūros sektoriaus vienai įmonei – 30 tūkst. eurų.

Pranešimą paskelbė: Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-14 13:01
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal