LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO LIETUVOS LENKŲ RINKIMŲ AKCIJOS – KRIKŠČIONIŠKŲ ŠEIMŲ SĄJUNGOS FRAKCIJOS PAREIŠKIMAS DĖL ŠMEIŽTO KAMPANIJOS SUSISIEKIMO MINISTRO J. NARKEVIČIAUS ATŽVILGIU

 Šiandien LRT portalas patalpino provokacinį straipsnį „LRT tyrimas. Ministrą vejasi įtarimai, kad už namo statybas atsiskaitė viešaisiais konkursais“. Ministras Jaroslav Narkevič teigia, kad LRT straipsnyje nurodyti teiginiai melagingi ir šmeižikiški.

LLRA-KŠS frakcija apgailestauja, kad LRT - valstybinis transliuotojas skleidžia tikrovės neatitinkančius teiginius. Galima sėti šiandieninį išpuolį prieš ministrą su paskelbtomis Susisiekimo ministerijos audito duomenimis, dėl galimų 100-milijoninių valstybinių lėšų iššvaistymo buvusio ministro – konservatoriaus R. Masiulio komandos pravedant neskaidrius konkursus ministerijai pavaldžiuose įmonėse, ypač AB „Lietuvos geležinkeliuose“ ir „Lietuvos pašte“. Tuo pačiu LRT gina buvusio Roko Masiulio ministro komandos galimas korupcines schemas.

Dėl šiandienos šmeižto ministras Jaroslavas Narkevičius kreipėsi į teisines institucijas, prašant patraukti baudžiamojon atsakomybėn nesąžiningus žurnalistus ir konservatorių lyderį G. Landsbergį, kuris taip pat jį šmeižia.

Savo ruožtu Seimo LLRA-KŠS frakcija dės visas pastangas, kad Generalinei prokuratūrai, STT ir FNTT ministro Jaroslavo Narkevičiaus praeitą savaitę atiduoda medžiaga apie buvusių susisiekimo ministrų Eligijaus Masiulio ir Roko Masiulio  korupcinius sprendimus ir virš 100 mln. eurų padarytą žalą Lietuvos valstybei pasiektų teismo salę.

 
Frakcijos vardu 

Vanda Kravčionok

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė

Pranešimą paskelbė: Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-14 18:43
Politika
pasidalinti
atgal