Seimo nario Roberto Šarknicko pranešimas: „Lietuvos Steigiamojo Seimo 100-mečio minėjimas kitaip“

2020 m. gegužės 18 d. pranešimas žiniasklaidai

Alytaus miesto Jotvingių gimnazijos bendruomenė – mokytojų ir mokinių komanda – sukūrė 22 minučių trukmės integruotą lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, pilietiškumo ir teatro edukacinį filmą „Su meile Lietuvai! | Lietuvos Steigiamajam Seimui 100“. „Patriotiškumas ir bendrystės jausmas nedingsta net ir karantino metu: Alytaus miesto Jotvingių gimnazistai kelia vėliavas Lietuvos Steigiamojo Seimo 100-mečiui!“ – sako Seimo narys Robertas Šarknickas.

Filmo premjera įvyko Jotvingių gimnazijos „YouTube“ kanale gegužės 15 d. Kūrybinės komandos teigimu, filmas tinkamas pamokoms visoje Lietuvoje. Jo tikslas – „atskleisti istorinį kontekstą, kurio galbūt nežinojote, įtraukti į įdomiąją praeitį“.

Mokytojai ir mokiniai papildė to laikmečio Lietuvos istorijos pažinimą komentarais, pasakojimais, teatriniais siužetais ir vaizdine medžiaga.

Edukacinį filmą „Su meile Lietuvai! | Lietuvos Steigiamajam Seimui 100“ galima pasižiūrėti čia.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-05-18 09:40