Pristatomas žydų kultūros paveldo objektų Lietuvoje žemėlapis

Žydų kultūros paveldo kelio asociacija pristato interaktyvų žydų kultūros paveldo objektų Lietuvoje žemėlapį: https://www.jewish-heritage-lithuania.org/lt/paveldo-zemelapis/ Žemėlapis skirtas keliautojams Lietuvoje norintiems susipažinti su štetlų ir žydų bendruomenių istorijomis, pamatyti išlikusias mūrines ir medines sinagogas, kitus bendruomeninius pastatus, susipažinti su vietomis, kurios mena įžymius žydų tautybės žmones, kilusius iš Lietuvos. Tikimasi, kad žemėlapis ne tik paskatins keliavimą po Lietuvą, bet ir domėjimąsi Lietuvos žydų istorija ir paveldu.

Šiuo metu į žemėlapį įtraukta daugiau nei 200 objektų visoje Lietuvoje. Žemėlapis bus nuolat pildomas naujais objektais, istorijomis, vizualizacijomis. Ateityje šio žemėlapio pagrindu ketinama pasiūlyti teminius, regioninius ir savaitgalinius maršrutus. įtraukiant ne tik žydų kultūros paveldo objektus, tačiau ir kitas lankytinas vietas, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigas. Versija anglų kalba skirta užsienio turistams bus sukurta š.m. vasaros pabaigoje.

Žydų kultūros paveldo kelio asociacija yra Lietuvos savivaldybes ir kitas organizacijas vienijanti asociacija, kurios tikslas aktualizuoti ir pristatyti žydų kultūros paveldą Lietuvoje, siekiant paskatinti tiek vietinį, tiek atvykstamąjį turizmą. Žemėlapis sukurtas įgyvendinant ES dalinai finansuojamą projektą “Žydų kultūros paveldo prioritetiniuose turizmo regionuose Lietuvoje e-rinkodara”.

Pranešimą paskelbė: Žydų kultūros paveldo kelio asociacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-06-05 10:00
Kultūra, Turizmas
pasidalinti
atgal