NVI kviečia į išskirtinį renginį „Mano tėtis stiprus“

Tėvo diena, kurią kasmet švenčiame birželio pirmąjį sekmadienį, skirta mūsų artimiausiam žmogui, kurio dėka esame šiame pasaulyje. Tėčiams ši diena – daugiau nei data, kai atsiimami kasmetiniai „nuopelnai“ už gerai atliktą darbą materialių dovanų pavidalu. Jie visi tikisi sulaukti dėmesio ir neskubraus bendravimo. Šią dieną – tinkamiausias laikas jiems išreikšti dėkingumą, meilę ir pagarbą.

Sudėtingu COVID-19 karantino laikotarpiu sunkus išbandymas teko mums visiems, tačiau dar sunkesnis – gydytojams, slaugytojams ir... mūsų tėčiams. Kai kurie iš jų yra senyvo amžiaus, kai kurie kenčia nuo ligų. Prostatos vėžys – dažniausia vyrų onkologinė liga, o Lietuvos vyrai ja serga dažniau nei kitų Europos šalių gyventojai. Nors šiuolaikinis gydymas leidžia įveikti šią klastingą ligą – laiku nustačius daugelis vyrų pasveiksta, o dalis jų ilgus metus gyvena net sirgdami išplitusia liga, vis dėlto prostatos vėžys kasmet nebūtin nusineša apie pusę tūkstančio vyrų – mūsų tėvų, mūsų sutuoktinių.

Birželį pasaulis yra paskelbęs vyrų sveikatos mėnesiu. Šia proga akcijos „Mano tėtis stiprus“ organizatoriai – Nacionalinis vėžio institutas, Lietuvos onkologų draugija bei Medicininės informacijos centras – kviečia visus aukoti Nacionaliniam vėžio institutui, kuris surinktas lėšas panaudos prostatos vėžio prevencijai ir gydymui. Parama renkama nuo birželio 4 d. specialiais akcijos numeriais – 1418 – 3 Eur, o 1416 – 5 Eur.

Taip pat akcijos „Mano tėtis stiprus“ organizatoriai bei Delfi TV dovanoja unikalią galimybę per televizijos ekranus išvysti Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ misteriją „Dievai ir žmonės“. Spektaklis pasakoja apie Visatos sukūrimą, pradžių pradžią, kaip ją supranta baltai, tikėjimą senaisiais dievais ir papročius, iki šiol srovenančius kiekvieno lietuvio kraujyje. Senosios tradicijos, giesmės išmaniai sujungtos su šiuolaikinėmis technologijomis, elektronine muzika, žiūrovui palieka neišdildomą įspūdį. Televizijos kanalą Delfi TV kviečiame įsijungti sekmadienį, birželio 7 d., 18 val. ir pasimėgauti įspūdingu spektakliu, kurio daugelis Lietuvos žmonių nepamatė dėl šalį užklupusios koronaviruso pandemijos.

Pirmadienį, birželio 8 d., 12 val. Nacionalinio vėžio institutas kviečia į sode esančią UniPark P11 automobilių stovėjimo aikštelę, kur vyks „Mano tėtis stiprus“ renginys. Saugiai, laikydamiesi deramų atstumų, pagerbsime tėčius, padėkosime gydytojams už rūpinimąsi jais. Skleisime kuo daugiau informacijos apie ankstyvuosius ligos požymius, kad nepavėluotume pas gydytoją, ir sužinosime, kaip saugiai prižiūrėti sergančius tėčius pandemijos metu, kaip paremti esančius izoliacijoje.

RENGINYJE DALYVAUS

Prof. Sonata Jarmalaitė, laikinai einanti Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pareigas

Prof. Mindaugas Jievaltas, Lietuvos urologų draugijos pirmininkas

Med. m. dr. Albertas Ulys, NVI Onkourologijos skyriaus vedėjas

Loreta Bartusevičiūtė-Noreikienė, baleto pedagogė, maestro Virgilijaus Noreikos našlė

Paulius Rakštys, Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas

Jurga Šeduikytė, dainininkė, muzikos kūrėja ir aktorė

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, muzikos grupė

Renginį siūbuos televizijos laidų bei renginių vedėjas Rolandas Vilkončius.

Organizatoriai: Nacionalinis vėžio institutas ir Lietuvos onkologų draugija

Vykdytojas: Medicininės informacijos centras, UAB