Auga Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacija (LMIGA)

Medicininės įrangos sektorius – viena iš jautriausių verslo sričių, saistoma ne tik aukščiausios kokybės ir patikimumo reikalavimų, bet ir visų jos dalyvių atsakomybės prieš pacientą. Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacija (LMIGA), jungianti atsakinga ir etiška verslo filosofija bei bendru etikos kodeksu besiremiančius narius, paaugo – prie Asociacijos veiklos prisijungė kompanijos „Biomedika“ ir „Bonameda“.

„Atsakomybę esminiam medicininės įrangos rinkos segmentui – pacientams, ir pažangią mediciną skatinanti Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacija vienija jau aštuonias inovatyvias medicinos įrangos srities įmones. Augantis narių skaičius ne tik džiugina dėl didėjančio etiška verslo filosofija savo veiklą grindžiančių įmonių rato Lietuvoje, bet ir įpareigoja toliau dar aktyviau vystyti etiško verslo medicinos sektoriuje plėtrą bei prisidėti prie skaidraus, pažangaus, moksliniais įrodymais grįstas medicinos technologijas taikančio Lietuvos medicinos sektoriaus kūrimo“, – įsitikinęs Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacijos Valdybos pirmininkas Andrius Simonaitis.

Pasak vienos iš naujųjų Asociacijos narių, ortopedinių, traumatologinių ir sporto medicinos priemonių tiekėjos, kompanijos „Biomedika“ vadovo Giedriaus Sprindžio, Asociacija LMIGA komunikuoja šiandien rinkai labai svarbius ir aktualius klausimus, kaip verslo etika, Lietuvos pacientą pasiekiančių medicinos prietaisų ir priemonių kokybė bei efektyvumas, bendradarbiavimas kuriant optimaliau veikiantį sveikatos apsaugos sektorių, diskusija su sveikatos priežiūros specialistais.

„Bendros vertybės ir verslo matymas tapo kertiniais argumentais, paskatinusiais prisijungti prie Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacijos veiklos.  Tikimės, kad savo sukaupta patirtimi ir žiniomis galėsime aktyviai prisidėti prie Asociacijos veiklos“, – sako „Biomedika“ direktorius G. Sprindys.

Į inovacijų taikymą sveikatos sektoriuje orientuotos įmonės „Bonameda“ direktoriaus Edmundo Šalnos teigimu, medicininės įrangos sektoriuje veiklą vykdančių įmonių sėkmę vis dažniau lemia atsakingas požiūris į  klientus ir pacientus, skaidri ir sąžininga konkurencija ir, be abejo, naujovių bei inovacijų medicinoje diegimas. Tai faktoriai, kurių integravimas sukuria be galo svarbų klientų ir partnerių pasitikėjimą, ypatingai vertinamą šių dienų rinkoje ir ilgalaikėje perspektyvoje įmonei atnešantį didelę naudą.

„Narystė Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacijoje reiškia ne tik diskusiją su etišką verslą vystančiomis įmonėmis aktualiomis sektoriaus temomis, bet ir galimybę prisidėti diegiant aukščiausius verslo sektoriaus bendradarbiavimo standartus su sveikatos priežiūros specialistais bei siūlyti sprendimus, kurie tausotų žmogaus sveikatą, taip prisidedant prie pažangesnio Lietuvos medicinos sektoriaus kūrimo. Tikime, kad šis žingsnis į priekį veda ne tik mus, bet ir visą medicininės įrangos sektorių“, - įsitikinęs „Bonameda“ įmonės vadovas E. Šalna.

Apie Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociaciją

Šiemet veiklos dešimtmetį švenčianti Asociacija LMIGA, atstovaudama narių interesus bendradarbiauja ir kuria dialogą su sveikatos apsaugos sritį reguliuojančiomis valstybinėmis institucijomis bei komunikuoja su visuomeninėmis pacientų, verslo bei kitomis organizacijomis. Taip pat organizuoja ar dalyvauja įvairiuose projektuose, leidžiančiuose sudaryti etiškas ir Europinėms medicinos įrangos sektoriaus reglamentams atitinkančias sąlygas medicininės įrangos gamintojų verslo aplinkai Lietuvoje.

Asociacijai priklauso kompanijos Johnson & Johnson, Medtronic, Olympus Lietuva, Interlux, Sormedica, Terumo bei naujai prisijungusios Biomedika ir Bonameda.

Asociacijos misija – skatinti etinę verslo veiklą rinkoje bei tik teisėtais ir sąžiningais būdais grįstą konkurenciją, taip pat siekti, kad bendradarbiavimas su sveikatos priežiūros specialistais būtų paremtas aukščiausiais standartais, aprašytais Asociacijos Etikos kodekse (http://www.lmiga.lt/musu-etikos-kodeksas/ ), o šiuolaikiškos, efektyvios, saugios  medicininės įrangos naudojimas prisidėtų prie nuolatinio Lietuvos Respublikos gyventojų sveikatos apsaugos sistemos lygio gerinimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-07-23 09:59
Verslas, ekonomika, finansai, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal