Didžiausia privati Latvijos sveikatos priežiūros įmonių grupė „Repharm” įsigijo didžiausią privačių klinikų tinklą Lietuvoje ir pradėjo planuotą plėtrą Europos rinkose

Privati Latvijos sveikatos priežiūros grupė „Repharm” įsigijo keturias privačias medicinos paslaugas teikiančias įmones Lietuvoje. Šis sandoris atitinka grupės strategiją plėstis Europos rinkose ir yra pirmasis pagrindinis žingsnis šia kryptimi.

Įgyvendinus šį sandorį „Repharm” tapo pagrindiniu Lietuvos įmonių UAB  „MediCa klinika”, UAB „Kardiolita”, UAB „Bendrosios medicinos praktika” ir UAB „Svalbono klinika”, veikiančių dviem prekės ženklais – „MediCa klinika” ir „Kardiolitos klinikos” – akcininku. Jas iki šiol valdė įmonių grupė UAB „GCP Management”.

Įsigytos įmonės, turinčios 33 klinikas (3 specializuotos ir 30 ambulatorines sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios) ir veikiančios 16 miestų, yra didžiausias privačių medicinos paslaugų teikėjas Lietuvoje. Tinklas apima ir „Kardiolitos“ kliniką Vilniuje – vienintelę privačią, stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančią, ligoninę Lietuvoje.

2019 metais klinikose dirbo daugiau nei 1400 darbuotojų (šeimos gydytojų, gydytojų specialistų, odontologų ir slaugytojų), sveikatos priežiūros paslaugos buvo teikiamos daugiau nei 128,3 tūkst. registruotų pacientų. Klinikos 2019 metais uždirbo 32,7 mln. eurų pajamų.

„Augimas mums yra svarbus ir mes matome galimybę plėtoti mūsų veiklą teikiant sveikatos priežiūros paslaugas kitose Europos šalyse. Jau anksčiau pranešėme apie strateginį tikslą plėsti verslą už Latvijos rinkos ribų, nuolat tobulinant paslaugų kokybę ir klientų aptarnavimą, – sakė Dins Šmits, „Repharm“ valdybos pirmininkas. – Didžiausio privataus sveikatos priežiūros paslaugų teikėjo Lietuvoje įsigijimas yra logiškas žingsnis ir mes džiaugiamės šiuo sandoriu. Tvirtai tikime, kad mūsų patirtis bus naudinga Lietuvos pacientams.“

UAB „CGP Management“ vadovė Aušra Budrikienė džiaugiasi, kad į Lietuvos rinką įžengė stiprus akcininkas, turintis didelę patirtį.

„Manau, kad ši įmonių grupė į Lietuvos rinką įneš inovatyvių sprendimų ir toliau gerins klinikų paslaugų kokybę bei prieinamumą“, – sakė A. Budrikienė.

Įgyvendinant šį sandorį, „Oaklins Lietuva“ veikė kaip UAB „CGP Management“ finansų  patarėjas, advokatų kontora „Glimstedt“ teikė teisės patarėjo paslaugas.

„Repharm“ finansų patarėjai buvo „Baltic Partners“ ir „Superia“; advokatų kontora „Cobalt“ teikė teisės patarėjo paslaugas, o „PwC“ atliko detalųjį finansinį ir mokestinį klinikų patikrinimą.

UAB „Repharm“ yra Latvijos įmonių grupė, veikianti sveikatos priežiūros srityje ir teikianti plataus spektro sveikatos priežiūros paslaugas nuo konsultavimo sveikos gyvensenos klausimais iki diagnostikos ir gydymo. Bendrovei priklauso UAB „Sentor Farm aptiekas“ vaistinė (prekės ženklas „Mēness aptieka“), UAB „Veselības centru apvienība“ ambulatorijos, laboratorijos paslaugas teikianti UAB „Centrālā laboratorija“, sveikatai skirtų produktų gamintojas UAB „Rīgas farmaceitiskā fabrika“ bei didmeninės prekybos įmonė UAB „Recipe Plus“.

Valdymo įmonei „CGP Management“ taip pat priklauso UAB „Nemuno vaistinė“, turinti vieną didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje, vaistų gamybos įmonė „Ingen Pharma“, rinkodaros paslaugas teikianti „Reklamos sklaida“, didmeninės prekybos įmonė „Medicines Logistics and Distribution“ ir turto valdymo įmonė UAB „CGP Management Estate“.

Dėl detalesnės informacijos kreiptis:

Liga Ribkinska; AS Repharm; T. +371 22302996; liga.ribkinska@repharm.lv

Kristina Veštortienė, UAB „Reklamos sklaida“ direktorė; +370 614 10011; kristina.vestortiene@rsklaida.lt

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-04 09:03
Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal