Valdemar Tomaševski: „Turime ne teisti kaimynus, o skatinti dialogą“

Šiandien Seimas antrą kartą svarstė dokumentą dėl padėties Baltarusijoje, šįkart Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iniciatyva.

Tai jau antroji per paskutines savaites Lietuvos Seimo svarstoma rezoliucija dėl Baltarusijos. Pirmoji rezoliucija buvo priimta rugpjūčio 18 d.

Konservatorių pasiūlyta rezoliucija šiandien buvo priimta 91 Seimo nariui iš 141 balsavus už. 50 parlamentarų nedalyvavo balsavime, įskaitant 8 Seimo narius iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos.

Po balsavimo portalas L24 paprašė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovo (LLRA-KŠS) komentaro.

„Yra begalė kitų svarbių reikalų, nespėjame dalyvauti visuose konservatorių inicijuojamuose balsavimuose. Galimybės neturi ne tik daug darbo turintys mūsų ministrai, bet ir mes kaip Seimo nariai neturime galimybės dalyvauti visuose priešrinkiminiuose balsavimuose“, – nurodė LLRA-KŠS frakcijos Seime seniūnė Vanda Kravčionok.

Partijos lyderis Valdemar Tomaševski, paprašytas pakomentuoti šiandieninį balsavimą, pabrėžė: „Sutinku su mūsų parlamentarų nuomone, kad yra labai daug kitų svarbių reikalu, ypač koronaviruso pandemijos metu. Turime spręsti būtiniausių medicinos paslaugų gyventojams teikimo problemą ir visą eilę kitų neatidėliotinų klausimų. Ties savo darbais turi koncentruotis ir ministrai, ir Seimo nariai bei spręsti žmonėms svarbias problemas“, - akcentavo V. Tomaševski.

„Akivaizdu, kad ši rezoliucija yra politinių dividendų ieškojimas kai kurių politikų, ypač tų, kurie balotiruojasi užsienio lietuvių apygardose. Apskritai esame įsitikinę, kad santykiuose su kaimynais reikia vykdyti lankstesnę politiką, dialogo politiką, o ne savo pozicijos primetimo ir tuo pačiu būsimo bendradarbiavimo tiltų deginimo.

Kaip sakiau vakar per spaudos konferenciją BNS agentūroje, kaimynai yra duoti Dievo, jų pakeisti negalime, tad turime padaryti viską, kad turėtumėme gerus santykius su visais kaimynais: ir Latvija, ir Lenkija, ir Rusija, ir Baltarusija. Šios principinės nuomonės mes laikysimės nepaisant to, kad esame puolami mūsų oponentų, taip pat per žiniasklaidą“, - komentavo politikas.

„Gal ir nėra atsitiktinumas kad šiandieninė Evangelija pagal šv. Luką moko mus neteisti, nesmerkti, atleisti. Šiandien pats Išganytojas Jėzus Kristus mums primena: ‚Neteisk ir nebūsi teisiamas, nesmerk ir nebūsi smerkiamas, atleisk ir tau bus atleista“. Taigi manau, kad būtent toks yra santykių su kaimynais gerinimo kelias. Tenka tik apgailestauti, kad taip vadinami krikščionys demokratai, t.y. konservatoriai nesupranta arba nenori suprasti šios akivaizdžios tiesios“, - pabrėžė V. Tomaševski.

Evangelija pagal Luką

Lk 6, 27-38

„Bet jums, kurie klausotės, aš sakau: mylėkite savo priešus, darykite gera tiems, kurie jūsų nekenčia. Laiminkite tuos, kurie jus keikia, ir melskitės už savo niekintojus. Kas užgauna tave per vieną skruostą, atsuk ir antrąjį; kas atima iš tavęs apsiaustą, negink ir marškinių. Duok kiekvienam, kuris prašo, duok ir nereikalauk atgal iš to, kuris tavo paėmė. Kaip norite, kad jums darytų žmonės, taip ir jūs darykite jiems. Jei mylite tuos, kurie jus myli, tai koks čia jūsų nuopelnas? Juk ir nusidėjėliai myli juos mylinčius. Jei darote gera tiems, kurie jums gera daro, tai koks jūsų nuopelnas? Juk ir nusidėjėliai taip daro. Jei skolinate tik tiems, iš kurių tikitės atgausią, koks jūsų nuopelnas? Juk ir nusidėjėliai skolina nusidėjėliams, kad atgautų paskolą. Bet jūs mylėkite savo priešus, darykite gera ir skolinkite nieko nesitikėdami. Tuomet jūsų lauks didelis atlygis, ir jūs būsite Aukščiausiojo vaikai: juk jis maloningas ir nedėkingiesiems, ir piktiesiems“.
„Būkite gailestingi, kaip ir jūsų Tėvas gailestingas. Neteiskite ir nebūsite teisiami; nesmerkite ir nebūsite pasmerkti; atleiskite, ir jums bus atleista. Duokite, ir jums bus duota; saiką gerą, prikimštą, sukratytą ir su kaupu atiduos jums į užantį. Kokiu saiku seikite, tokiu jums bus atseikėta“.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga
2020-09-10 12:19