Seimo etikos sargai prašomi įvertinti Seimo nario J. Džiugelio reikalavimus išasfaltuoti jo kelią

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti žiniasklaidoje paviešintus konservatoriaus Seimo nario J. Džiugelio reikalavimus išasfaltuoti į jo namus vedantį kelią. Šių metų spalio 27 d. LNK KK2 laidoje parodytas reportažas, kuriame pateikta informacija apie Seimo nario Justo Džiugelio veiklą rūpinantis šešių kilometrų kelio, einančio į jo gyvenamuosius namus, asfaltavimu.

,,Yra akivaizdu, kad konservatoriaus Justo Džiugelio elgesys nesuderinamas su valstybės politikams taikomais skaidrumo, nešališkumo, sąžiningumo, nesavanaudiškumo, pavyzdingumo principais bei akivaizdžiai sukelia interesų konfliktą. Laidoje pateikiami tiek valstybės tarnautojų parodymai, tiek paties Seimo nario J. Džiugelio kalbos garso įrašai, tiek ir dokumentai, kurie liudija, jog Seimo narys agresyviai ir asmeniškai, daugelį kartų ir įvairiomis formomis reikalavo sutvarkyti jam pačiam svarbų kelią. Tuo tikslu dalyvavo tarybos posėdžiuose, kaip pasakoja valstybės tarnautojai, juos spaudė pasirašyti dokumentus, savivaldos lygmens valstybės tarnautojus po keletą kartų kvietėsi į Seimo rūmus tol, kol asfaltavimas buvo pradėtas vykdyti. Yra nesuvokiama, kaip toks elgesys gali vykti demokratinėje valstybėje, tačiau labai dėkoju drąsiems tarnautojams, kurie nepabūgo viso to atskleisti.“ - sako Seimo narė Agnė Širinskienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-10-28 10:40
Politika
pasidalinti
atgal