Šalies vadovas pareiškė užuojautą dėl kompozitoriaus Fausto Latėno mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl netikėtos ir skaudžios kompozitoriaus Fausto Latėno netekties.

Pasak Prezidento, Lietuva atsisveikina su ryškia talentinga asmenybe, svariai prisidėjusia prie teatrinės kultūros mūsų šalyje plėtros, sukūrusia teatro muzikos fenomeną, gebėjusia muzikine kalba unikaliai atskleisti spektaklio temą ir gylį, paversti muziką visaverte teatrinio vyksmo dalyve. „Pažinojome Faustą Latėną kaip teatro žmogų, tačiau kompozitorius paliko ryškų pėdsaką ne tik Lietuvos kultūros padangėje, bet ir diplomatijoje, politiniame ir visuomeniniame gyvenime. Tai buvo aktyvus kultūros lauko formuotojas, simbolizavęs naujos nepriklausomos Lietuvos kultūros atgimimą“, – sakė šalies vadovas.

F. Latėnas palieka didžiulį įvairiapusišką muzikinį archyvą, jo kūriniai ir toliau skambės teatro, kino, koncertų salėse, juose autorius liks gyvas ateities kartoms.

F. Latėno nuopelnai valstybei buvo įvertinti Nacionaline kultūros ir meno premija už Lietuvos teatro skambesį, taip pat kitais svarbiais apdovanojimais. Kompozitorius buvo daugelio Lietuvos ir tarptautinių konkursų bei festivalių laureatas.

Dėl netekties šalies vadovas liūdi kartu su F. Latėno šeima, artimaisiais ir reiškia užuojautą visai Lietuvos kultūros bendruomenei.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-04 09:41
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal