Lietuvos ELP delegacijos Europos Parlamente pareiškimas: Romanui Bondarenkai atminti

Prieš keletą dienų Baltarusija neteko dar vienos jaunos sielos, 31 m. Romano Bondarenkos, kovotojo už laisvą Baltarusiją, menininko ir buvusio kario, kurį mirtinai sumušė Lukašenkos kaukėti vyrai po to, kai jis buvo sulaikytas Permainų aikštėje.

Romanas buvo sumuštas, nes jis gynė demokratinės Baltarusijos vėliavas, iškeltas vietos žmonių ir užpultas kaukėtų nusikaltėlių.

Jis negalėjo pakęsti neteisybės, kankinimų ir represijų, Lukašenkos režimo ciniškai skleidžiamų Minsko gatvėse ir kiemuose bei kitose Baltarusijos vietose.

Romanas išėjo į netoli jo buto esančią gatvę ginti laisvos Baltarusijos ir buvo brutaliai nužudytas.

Kiek mirčių mes dar turėsime paliudyti, kad tarptautinė bendruomenė atsibustų ir imtųsi veiksmų pabaigti sisteminį brutalų Lukašenkos ir jo režimo smurtą, nukreiptą prieš nekaltus Baltarusijos žmones? 

Romano Bondarenkos vardas turėtų išlikti mums simboliu asmeninio įsipareigojimo laisvei, demokratijai ir žmogiškajam orumui. Bei galingu priminimu mums, kad negalime tylėti.  

Europos Parlamento nariai (Lietuvos delegacija ELP frakcijoje)

Rasa Juknevičienė

Andrius Kubilius

Aušra Maldeikienė

Liudas Mažylis

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento nario Andriaus Kubiliaus biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-14 16:29
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal