Europos vartotojų centrų tinklas (ECC-Net) švenčia 15 metų jubiliejų: pagalba suteikta daugiau nei 1 mln. Europos vartotojų

Kaip elgtis, jei skrydis į Lenkiją atšaukiamas? Jei paaiškėja, kad Italijoje pirkta rankinė nekokybiška? Jei pakliuvote į prenumeratos spąstus? Arba jei negaunate internetu užsakytos prekės iš Vokietijos? Nuo pat įkūrimo pradžios panašiais klausimais Europos vartotojų centrų tinklas (ECC-Net) padėjo daugiau nei milijonui vartotojų. Kilus COVID-19 pandemijai daugiau nei 90 000 vartotojų kreipėsi pagalbos į ECC-Net. Šiandien tinklas švenčia 15 metų jubiliejų.

2020 m. lapkričio 20 d. 15:00-16:30 vyks jubiliejaus minėjimas, kuri galima tiesiogiai stebėti https://15yearseccnet.tw.events/. Nuotoliniame renginyje kartu su Europos Komisijos nariu Didier Reynders numatoma apžvelgti Europos vartotojų teisių judėjimo pasiekimus ir aptarti tolimesnį veiksmingos vartotojų apsaugos Europoje kelią. Šventinis renginys vyks neseniai Europos Komisijos patvirtintos Naujosios vartotojų darbotvarkės kontekste, kurioje išdėstyti Komisijos ateinančių penkerių metų prioritetai vartotojų politikos srityje. Renginyje dalyvaus Europos Komisijos atstovai, vartotojų teisių gynėjai, vykdymą užtikrinančių institucijų atstovai, žiniasklaidos atstovai, akademikai ir kt.

Šventinį renginį ECC-Net taip pat transliuos tiesiogiai socialiniame tinkle „Twitter“, naudojant grotažymę #15yearsECCNet.

Esminis Europos Sąjungos vartotojų bendradarbiavimo bruožas“

Europos Komisijos narys Didier Reynders sveikina ECC-Net su gimtadieniu sakydamas: „Esu įsitikinęs, kad Europos vartotojų centrų tinklas ir jo praktinė pagalba vartotojams ateityje išliks neatskiriama Europos Sąjungos bendradarbiavimo vartotojų teisių apsaugos srityje dalimi“.

Petra de Sutter, buvusi IMCO pirmininkė ir dabartinė Belgijos ministro pirmininko pavaduotoja, priduria: "Negaliu nepalaikyti centrų kasdien atliekamo darbo. Mes, kaip įstatymų leidėjai, galime priimti tiek reglamentų, kiek norime, kad apsaugotume vartotojus. Nepaisant to, vartotojai turi žinoti apie šios apsaugos egzistavimą “.

Nauja svetainė, 15 metų ataskaita ir žvilgsnis į ateitį

Nuo š. m. lapkričio 21 d. pradeda veikti nauja ECC-Net svetainė www.eccnet.eu, kurioje bus galima rasti 15 metų ataskaitą ir informaciją apie ECC-Net pasiekimus. Ateičiai skirtame skyriuje pateikiama tinklo, siūlančio patobulintas paslaugas vartotojams skaitmenizuotame pasaulyje bei siekiančio palaikyti ir skatinti tvarų vartojimą, vizija.

Šį jubiliejų ECC-Net pasitinka kaip įsitvirtinęs, gerbiamas ir svarbus žaidėjas Europos vartotojų teisių apsaugos srityje. Ateityje tikimės dar vieno milijono Europos vartotojų, kuriems galėsime padėsime “, - sako Bianca Schulz, Europos vartotojų centro Prancūzijoje direktorė.

Būdamas vartotojų teisių apsaugos komandos dalimi, ECC-Net yra įsipareigojęs glaudžiai bendradarbiauti su suinteresuotosiomis šalimis ir verslo sektoriumi. Tinklas ir toliau sieks akcentuoti vartotojų patirtis ir jų išreikštus poreikius politikos formavimo, įgyvendinimo ir vykdymo kontekste. Taip pat aktyviai dalyvaus Europos žaliojo kurso ir Europos skaitmeninės darbotvarkės informuotumo didinimo kampanijose.

Kiekvienoje ES šalyje, taip pat Islandijoje, Norvegijoje ir Jungtinė Karalystėje yra Europos vartotojų centras ir kartu jie sudaro Europos vartotojų centrų tinklą (ECC-Net), kuris informuoja vartotojus Europoje apie jų teises ir teikia nemokamą pagalbą sprendžiant tarpvalstybinio pobūdžio problemas vartotojų teisių srityje.

Šis pranešimas spaudai buvo finansuojamas Europos Sąjungos Vartotojų Programos (2014-2020).

Šio pranešimo spaudai turinys atspindi tik autoriaus poziciją bei yra jo atsakomybė; tai negali būti vertinama kaip atspindinti Europos Komisijos ir/ar Vartotojų, sveikatos, žemės ūkio ir maisto programų vykdomosios agentūros (CHAFEA) ar kitos Europos Sąjungos institucijos poziciją. Europos Komisija ir Agentūra neprisiima jokios atsakomybės už pateiktos informacijos panaudojimą.“

Pranešimą paskelbė: Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal