EP Užsienio reikalų komiteto posėdyje – diskusija su Rusijos opozicijos lyderiu A. Navalnu

Šį penktadienį, 12:00 – 13:30 val., Europos Parlamento (EP) nario Andriaus Kubiliaus iniciatyva įvyks neeilinis EP Užsienio reikalų komiteto posėdis, kuriame dalyvaus Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas (Alexei Navalny)bei kiti Rusijos opozicijos atstovai – Boriso Nemcovo fondo pirmininkas Vladimiras Kara-Murza, politikas, ekonomikos ir energetikos ekspertas, buvęs Rusijos energetikos viceministras Vladimiras Milovas (Vladimir Milov),  opozicijos politikas Ilja Jašinas (Ilya Yashin).

“Kova už demokratiją Baltarusijoje verčia galvoti, kad panašūs procesai gali prasidėti ir Rusijoje. Po A. Navalo apnuodijimo Europos Parlamentas pareikalavo, kad būtų peržiūrėta ES santykių su Rusija strategija. Apie tai, kokių pokyčių šioje strategijoje reikia, ir kalbėsimės su Rusijos opozicija. Posėdyje taip pat bus apsikeista nuomonėmis apie dabartinę Rusijos politinę ir socialinę bei ekonominę situaciją artėjant Rusijos Dūmos  rinkimams“, - teigia A. Kubilius.

Europos Parlamentas šį rugsėjį priėmė rezoliuciją, kuria pareikalavo, kad Europos Sąjungos svarbiausios institucijos: Europos Parlamentas(EP), Europos Komisija (EK) ir Europos Taryba (ET)  iš esmės peržiūrėtų ES santykių su Rusija  politiką ir tokios politikos pamatinius penkis principus. Europos Parlamentas taip pat paskelbė ir naują strateginį tikslą, paragindamas Europos Tarybą jau dabar parengti ir paskelbti  išsamią strategiją, kaip ateityje turėtų atrodyti ES santykiai su demokratine Rusija, po to kai Rusija sugrįš prie demokratijos.

EP narys A. Kubilius yra parlamento Užsienio reikalų komiteto narys, taip pat jis paskirtas nuolatiniu Parlamento pranešėju Rusijos klausimais.

Posėdžio darbotvarkė:https://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/plmrep/COMMITTEES/AFET/OJ/2020/11-27/1218958EN.pdf

Kviečiame posėdžio transliaciją stebėti tiesiogiai: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming?d=20201127&lv=ALL

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento nario Andriaus Kubiliaus biuras
2020-11-26 14:41