EP narys A. Kubilius paragino Europos Sąjungą Lukašenkos režimui taikyti griežtas sankcijas

Europos Parlamento (EP), Europos liaudies frakcijos narys Andrius Kubilius ketvirtadienį vykusioje plenarinės sesijos diskusijoje dėl situacijos Baltarusijoje paragino imtis skubių veiksmų, o ne tik skubių rezoliucijų ir pradėti taikyti griežtas, gilias ekonomines sankcijas.

„Svarbu, kad šiandien diskutuojame apie situaciją Baltarusijoje, tačiau mes turime imtis skubių veiksmų, o ne tik skubių rezoliucijų. Lukašenkos režimas prieš savo žmones vykdo tai, ką turime pavadinti „vidiniu terorizmu“: nužudyti 6 žmonės, paskutinysis jų – Romanas Bondarenka, šimtai politinių kalinių, beveik 30 tūkst. Protestuotojų pasodinti į kalėjimą per pirmus tris mėnesius po rinkimų“, - teigė A. Kubilius.

Europarlamentaras pasiūlė A. Lukašenkos režimui, kaip ir kitiems teroristiniams režimams, taikyti griežtas, gilias ekonomines sankcijas privačioms ir valstybinėms kompanijoms, kurios svarbios Lukašenkos režimui, sankcijas SWIFT operacijoms, aiškų kelią į tarptautinį Tribunolą ir kt.

„Baudimas sankcijomis turėtų būti nukreiptas ne tik į patį teroristinį režimą, bet ir į „terorizmui paramą suteikiančiuosius“. Kremlius turi žinoti, kad jeigu jis tęs paramą teroristiniam Lukašenkos režimui, sankcijos taip pat bus taikomos ir Kremliui“, - pažymėjo EP narys A. Kubilius.

ES yra paskelbusi sankcijas pareigūnams,  kuriuos ES laiko prisidėjus prie rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatų klastojimo ir brutalaus saugumo pajėgų susidorojimo su protestuotojais, prasidėjusio po suklastotų rinkimų. 

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento nario Andriaus Kubiliaus biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-26 14:44
Politika, ES
pasidalinti
atgal