Seimo Pirmininkė dalyvavo Šiaurės ir Baltijos šalių vadovų konferencijoje

2020 m. lapkričio 26 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien, lapkričio 26 d., Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen dalyvavo vaizdo konferencijoje su Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) parlamentų pirmininkais. Konferencijoje, kuriai pirmininkavo Suomijos parlamento Pirmininkė Anu Vehvileinen (Anu Vehviläinen), valstybių parlamentų vadovai aptarė priemones, kurių imtasi kovojant su COVID-19 infekcijos plitimu NB8 šalyse, bei, konkrečiai, nacionaliniuose parlamentuose. Taip pat buvo aptartos grėsmių demokratijai ir teisinėms valstybėms bei situacijos Baltarusijoje temos.

„Savo šalyse galime įžvelgti mažą arba mažėjantį jaunimo įsitraukimą į demokratijos procesus. Turime imtis priemonių, kad tai keistųsi, kad kuo daugiau žmonių jaustųsi demokratinių sprendimų dalimi. Kiekviena karta už demokratiją kovoja savaip. Turime aiškiai identifikuoti šiandien demokratijai kylančias grėsmes ir sutelkti dėmesį į jų eliminavimą“,– sako Lietuvos parlamento vadovė.

Pokalbio metu Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos ir Islandijos parlamentų vadovai aptarė ir situaciją Baltarusijoje.

„Mes negalime pamiršti Baltarusijos žmonių, kurie protestuoja prieš nelegalią šalies vadovybę, ir leisti normalizuotis brutaliam smurtui prieš taikius protestuotojus“, – sako Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-11-26 15:08