Naujai atidarytame „Rimi“ prekybos centre – menininkės Anetos Kvedaravičienės darbų paroda

Kaune, naujai duris Akademijos miestelyje atvėrusiame „Rimi“ prekybos centre, pristatyta menininkės, abstraktaus meno atstovės Anetos Kvedaravičienės paroda. Pirmą kartą netradicinėje erdvėje savo darbus pristatanti menininkė atvira: šis daugumai sudėtingas laikas meno atstovams, priešingai, yra intensyvus. Ji pati ne tik surengė parodą savo miesto gyventojams ir svečiams, prisidėjo prie čia pat įsikūrusios bendruomenės parduotuvės atidarymo, bet ir ruošiasi pavasarį vyksiančiai Kanų kino festivalio meno bienalei.

Parodai pasirinkta netradicinė erdvė

„Šiandien žmonės labai suvaržyti – dauguma galerijų, muziejų uždaryti arba jų lankymas labai apribotas. O ir įprastomis sąlygomis menas pasiekia ne visus žmones. Kartais tiesiog nerandame laiko nueiti iki specializuotų meno erdvių. Tuo tarpu į parduotuvę, nors rečiau nei iki šiol, tik tada, kai būtina, bet pirkėjai eina, tad turi galimybę pamatyti, susipažinti, o namie – ir daugiau pasidomėti. Menininkai neturėtų vengti netradicinių erdvių, nes jos atveria galimybių pasiekti daugiau ir įvairesnių žiūrovų“, – sako tarptautinės menininkų asociacijos IAVA (angl. International Association of Visual Artists) narė Aneta Kvedaravičienė.

Pasak jos, dabartinė situacija, kai daug veiklų sustojo ar yra labai apribotos, menininkams, priešingai – labai intensyvus laikas. „Šiuo laikotarpiu menas labai suaktyvėjęs. Žmonės ieško, kas padėtų jiems atsipalaiduoti, suteiktų energijos, pakeltų nuotaiką, o būtent menas turi tokią galią – jis spinduliuoja gerą energiją, suteikia dvasinio peno. Be to, karantino metu žmonės turi daugiau laiko pasiskaityti, pasidomėti, pasižiūrėti“, – sako A. Kvedaravičienė. Abstraktaus ekspresionizmo atstovė šiuo metu ypatingai daug dirba. Daugiausia jos darbų parduodama ir iškeliauja į Europą, taip pat Aziją, Kanadą.

Ruošiasi parodai Luvre

„Daugiausia mano darbų iki šiol eksponuojama ir parduodama užsienyje, todėl labai vertinu galimybę prisistatyti gimto miesto – Kauno ir, konkrečiai, Akademijos, Ringaudų, kur su šeima gyvenu jau aštuonerius metus, publikai. Ruošdamasi šiai parodai, rinkau tokius darbus, kurie būtų dideli, erdvūs, ryškūs. Spalvos mano kūryboje labai svarbios – jos sukelia jausmus, emocijas. Parodai atrinkti darbai taip pat spinduliuoja tam tikrą nuotaiką, informaciją, kuri žiūrovą turėtų sudominti, paliesti, sujaudinti dabartinėje kasdienybėje“, – sako Aneta Kvedaravičienė.

Kauno gyventojai ir svečiai su menininkės Anetos Kvedaravičienės darbais jau turėjo galimybę susipažinti Vinco Kudirkos bibliotekoje surengtose personalinėse parodose. Trečiai personalinei parodai sutrukdė pavasarį pradėjęs plisti koronavirusas ir įvestas karantinas. Iki jo, prieš metus, kaunietė spėjo ir savo darbus pristatė pasaulinėje moderniojo meno parodoje Luvre, Paryžiuje, o dabar ruošiasi ateinantį pavasarį organizuojamai Kanų kino festivalio meno bienalei. Joje menininkė iš Lietuvos atstovaus Austrijos meno galeriją „Paks“ ir šiuolaikinio meno muziejų „Mamag“.

Menininkės darbai – ir vietos bendruomenės centre

Menininkės darbų galima įsigyti ir naujai atidarytame „Rimi“ prekybos centre duris atvėrusioje parduotuvėje „Lokali“. Joje prekiaujama ir kitų bendruomenės narių – vietos gamintojų darbais bei paslaugomis. „Žaviuosi bendruomenės aktyvumu ir iniciatyvumu, noru padėti vietos gamintojams ir menininkams. Kiekvienas, kurio darbais prekiaujama parduotuvėje, prisideda prie to, kad vietos bendruomenė stiprėtų ir kuo daugiau jos norių turėtų galimybę pristatyti savo darbus, kūrybą, paslaugas“, – sako menininkė Aneta Kvedaravičienė.

Eksponuojamoje Anetos Kvedaravičienės parodoje pristatomi 7 menininkės darbai. Kaip ir visoje jos kūryboje, paveiksluose dominuoja ryškios spalvos, kuriomis dideliuose formatuose perteikiamos emocijos. Susipažinti su A. Kvedaravičienės darbais Akademijos miestelyje atidarytame „Rimi“ prekybos centre (Varžupio g. 1, Akademija, Kauno r. sav.) norintys galės iki 2021 m. kovo mėnesio.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal