Seimas pritarė generalinio prokuroro atleidimui iš pareigų

Seimas, vadovaudamasis Konstitucijos 118 straipsnio 5 dalimi, Prokuratūros įstatymo 22 straipsnio 2 dalimi ir atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento 2020 m. gruodžio 4 d. dekretą, pritarė Evaldo Pašilio atleidimui iš Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro pareigų pasibaigus įgaliojimų laikui (projektas Nr. XIVP-89).

„Tai jau ne pirmas generalinis prokuroras, kuris nesulaukė palaikymo tolesnei savo karjeros eigai.. Mano linkėjimai Prezidentui, prezidentūrai – rasti kandidatą, kuris tikrai parodytų sugebėjimą ir Seimo narių, ir tarp visuomenėje, ir nusipelnytų autoriteto, ir nusipelnytų pasitikėjimo kitai kadencijai, kad nereikėtų kas penkerius, kas ketverius metus kaitalioti generalinio prokuroro“, – Seimo posėdyje sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Generalinio prokuroro atleidimui iš pareigų pasibaigus įgaliojimų laikui pritarė 126, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė 4 Seimo nariai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-08 13:19
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal