Seimo nario Luko Savicko pranešimas: „Registruojama laikinoji Seimo narių ryšių su EBPO darbo grupė“

2020 m. gruodžio 17 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien Seimo narys Lukas Savickas pateikė prašymą registruoti laikinąją Seimo narių ryšių su EBPO (Tarptautinį ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija) darbo grupę.

„Šios iniciatyvos ėmiausi siekdamas pratęsti ketverius metus Vyriausybėje vystytą glaudų ryšį su EBPO ir sklandžiai įvykdytą stojimo procesą“, – apie laikinosios grupės steigimo tikslus sako parlamentaras L. Savickas.

Pasak laikinosios darbo grupės pirmininku paskirto L. Savicko, narystė šioje organizacijoje Lietuvai bus naudinga tik tada, jei patys būsime konstruktyvūs ir aktyvūs jos nariai.

„Kartu su prisijungusiais kolegomis sieksime ne tik vykdyti su naryste susietų įsipareigojimų laikymosi parlamentinę kontrolę, bet ir pasitelkti EBPO ekspertizę vykdomoms reformoms Lietuvoje, pasidalinti mūsų gerosiomis praktikomis ir sėkmės istorijomis. Taip pat bandysime užmegzti naujus ryšius“, – apie laukiančius esminius laikinosios darbo grupės uždavinius sako L. Savickas.

Laikinojoje Seimo narių ryšių su EBPO darbo grupėje dirbs šie parlamentarai: Rūta Miliūtė (pirmininko pavaduotoja), Matas Maldeikis (pirmininko pavaduotojas), Aušrinė Norkienė, Guoda Burokienė, Tomas Tomilinas, Gintautas Paluckas, Ieva Pakarklytė, Kasparas Adomaitis, Andrius Bagdonas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

EBPO organizacijai priklauso 36 valstybės narės. Lietuva į EBPO įstojo 2018 m.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-12-17 12:42