Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos pranešimas: frakcija susitiks su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene

2021 m. sausio 27 d. pranešimas žiniasklaidai

Opozicinė Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija ketvirtadienį į posėdį kviečiasi švietimo, mokslo ir sporto ministrę dr. Jurgitą Šiugždinienę. 

Socialdemokratai laukia paaiškinimų, kaip mokyklose bus užtikrinamas mokytojų ir mokinių saugumas COVID-19 pandemijos metu, kaip yra sprendžiamos problemos, susijusios su ugdymo kokybe karantino metu. 

Socialdemokratų frakcijos nariai tikisi išgirsti atsakymus ir dėl mokytojų, tęsiančių darbą mokyklose, skiepijimo, skaitmeninio turinio rengimo kokybės ir aprūpinimo įranga, taip pat – būsimų brandos egzaminų tvarkos. 

J. Šiugždinienė taip pat turėtų pateikti naujausią informaciją ir dėl aukštųjų mokyklų finansavimo bei atsakyti į kitus klausimus. 

Susitikimą su ministre inicijavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė sako, kad šalyje įvestas karantinas tik paryškino švietimo sistemoje egzistuojančius skaudulius. 

„Mokytojų, mokinių ir jų tėvų bendruomenės, dėstytojai, vadovai, ikimokyklinio ugdymo įstaigos ir kt. pasigenda aiškumo, kaip toliau bus organizuojamas mokymo/si procesas, kaip sprendžiamos problemos, iškilusios mokantis nuotoliniu būdu. Yra daugybė neatsakytų klausimų. Viliamės, kad ministrė įneš aiškumo ir mes galėsime prisidėti prie problemų sprendimo“, – teigia Seimo narė prof. habil. dr. V. Targamadzė.

KADA: sausio 28 d. (ketvirtadienį) 11.30-12.30 val.

KUR: nuotoliniu būdu, „Microsoft Teams“ aplinka. Prisijungimo nuoroda: https://bit.ly/3pmEFRL

* Susitikimą numatoma tiesiogiai transliuoti ir Socialdemokratų partijos „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/socdemai

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-01-27 14:20
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal