Seimo nario Kęstučio Masiulio pranešimas: parlamentaras siūlo atidaryti mokyklą Vilniuje su dėstomąja ukrainiečių kalba

2021 m. sausio 29 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių, siūlydamas svarstyti galimybę Vilniuje steigti mokyklą ukrainiečių dėstomąja kalba.

„Vilniuje daugėja ukrainiečių šeimų, o mokyklos ukrainiečių dėstomąja kalba nėra. Verta šnekėti su bendruomene, kad pradžiai galėtų atsirasti kelios klasės jau veikiančiose mokyklose, kur mokinių šiuo metu nėra daug“, – sako parlamentaras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, Lietuvos mokyklose iš viso mokosi per 500 vaikų, atvykusių iš Ukrainos. Iš jų apie 200 atvyko tiktai mokytis, o kiti per 300 yra Ukrainos piliečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje. Iš viso Lietuvoje gyvena apie 50 tūkst. ukrainiečių, tai sparčiausiai gausėjanti tautinė bendrija.

„Dabar ukrainiečiai dažnai renkasi mokyklas rusų dėstomąja kalba, o tai būna sunkus sprendimas, norintiems išlaikyti tautinį identitetą. Manau, būtų teisinga, kad ukrainiečių bendruomenė turėtų galimybę mokytis savo kalba. O geras papildomos kalbos mokėjimas atveria naujų galimybių ir turtina miestą“, – sakė K. Masiulis.

Vilniuje veikia mokyklos lenkų, rusų, baltarusių, anglų ir prancūzų dėstomosiomis kalbomis. Dalis pamokų privalomai vyksta valstybine lietuvių kalba.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-01-29 09:51
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal