LVŽS frakcijos nariai siūlo taikyti pasiteisinusį ekonomikos gaivinimo modelį

Šiandien, vasario 10 dieną, trečiadienį, 12 val. 30 min. LVŽS Seimo nariai Tomas Tomilinas, Linas Kukuraitis ir Lukas Savickas Seimo spaudos konferencijų salėje pristatys kompleksines Užimtumo įstatymo pataisas, numatančias subsidijų mechanizmą iš karantino ir prastovų išeinančiam verslui.

Pataisas parengė grupė Seimo narių: Tomas Tomilinas, Linas Kukuraitis, Lukas Savickas, Guoda Burokienė, Aušrinė Norkienė, Rima Baškienė, Laima Nagienė, Laima Mogenienė, Jonas Jarutis, Rimantė Šalaševičiūtė, Valius Ąžuolas.

Atsižvelgdami į sėkmingą pirmojo karantino ekonomikos gaivinimo priemonių̨ patirtį, leidusią Lietuvos ekonomikai 2020 metus užbaigti su vienu geriausių BVP rodiklių Europoje, Seimo nariai siūlo taikyti ne tik prastovų kompensavimo mechanizmus, bet ir tiesiogines darbo užmokesčio subsidijas nukentėjusiam nuo pandemijos verslui. Seimo narių projekte taip pat taisomos kelios pernai skubos tvarka dažnai svarstyto Užimtumo įstatymo spragos, susijusios su savarankiškai dirbančių asmenų teise gauti išmokas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
2021-02-10 09:02
Socialinė sauga, Politika