MERKO Lietuvoje pernai pardavė butų 2,5 karto daugiau nei 2019 metais

MERKO Lietuvoje notarinėmis sutartimis 2020 metais pardavė 381 butą ir gavo 48 mln. eurų pajamų iš butų pardavimo. Tai 2,5 karto daugiau nei 2019 metais, kai notarinėmis sutartimis buvo parduoti 154 butai.

Sėkmingi pardavimai – nuoseklaus kryptingo darbo rezultatas

„Ilgametė patirtis rinkoje leidžia gerai pažinti vartotojų poreikius, pasiūlyti geriausiai juos atitinkančius butus – šiuolaikiškus, kokybiškus, aukštos energinės klasės. Tai padėjo pelnyti žmonių pasitikėjimą. Dabar pirkėjai, įsigiję MERKO statytus butus, rekomenduoja kitus mūsų projektus savo artimiesiems, draugams“, – komentavo tokius pardavimų rezultatus Saulius Putrimas, MERKO vadovas Lietuvoje.

Didžioji dalis parduotų butų yra iš projektų, pradėtų statyti dar 2018–2019 metais: „Rinktinės URBAN II“,  šešių daugiabučių kvartalas „Vilnelės slėnis“, Vilniaus senamiestyje esantis prestižinis „Bastėja Life“, šalia Santaros klinikų – „Fizikų II namai“.

Daug preliminarių šių butų pardavimo sutarčių buvo pasirašytos dar 2019 metais, o pirmasis karantinas kovo mėnesį užklupo kaip tik tuo metu, kai daugelio gyvenamųjų namų statybos artėjo prie pabaigos ir buvo rengiamasi pasirašyti notarines butų pardavimo sutartis.

„Kovo mėnesį turėjome nemažai iššūkių – buvo laikas, kai net notarai nedirbo, tad net ir abiem šalims pageidaujant nebuvo įmanoma forminti sutarčių. Vėliau laikydamiesi visų nurodymų sudarėme sąlygas saugiai pasirašyti sutartis.  Džiugu, kad nepaisant šio sudėtingo etapo, nė viena pasirašyta preliminari sutartis nebuvo nutraukta“, –  pasakojo S. Putrimas.

Pasak pašnekovo, pasibaigus pirmajam karantinui, trečią ketvirtį buvo juntamas spartus gyvenamojo būsto paklausos atsigavimas.

„Atsižvelgdami į sparčiai augančią paklausą ketvirtą 2020 metų ketvirtį pradėjome pardavinėti naujo projekto „Vilnelės skverai“ butus. Rinka projektą puikiai priėmė – per du mėnesius buvo pasirašyta 50 preliminarių butų pardavimo sutarčių. Vertindami didelį susidomėjimą artimiausiu metu planuojame pradėti ir antrojo šio projekto etapo butų pardavimus“, – kalbėjo MERKO vadovas.

Pagal skelbiamą daugiausiai mokesčių į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą 2020 metais sumokėjusių nekilnojamojo turto įmonių sąrašą, MERKO grupės įmonės yra tarp lyderių – sumokėjo  10,9 mln. eurų mokesčių.

Pandemijos sumažintos investicijos vėl grįžta į statybas

UAB Merko statyba apyvarta iš generalinės rangos sutarčių 2020 metais siekė 41,6 mln. eurų ir buvo 30 proc. mažesnė nei 2019 metais (59 mln. eurų).

Pagrindiniai 2020 metais statyti objektai: Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatas, Vėjo jėgainių parkas Telšių rajone, taip pat – kultūros paveldo kareivinių pastato Kaune renovacija, viešbučio „Neringa“ rekonstrukcija.

„Pandemija stipriai paveikė privačias investicijas į statybas – daugelis investuotojų įšaldė savo projektus ar atidėjo juos ateičiai. 2020 metais buvo pasirašyta statybos darbų kontraktų už 40 mln. eurų. Šiais metais jaučiame, kad investuotojai atnaujina savo investicinius planus: jau pasirašėme statybos sutarčių už 19 mln. eurų: su UAB „Tokvila“ dėl paslaugų paskirties pastato (autoserviso) statybos darbų Vilniuje ir su UAB „Continental Automotive Lithuania“ dėl gamybinio pastato statybos darbų Kauno rajone“, – pasakojo S. Putrimas.

Pasak pašnekovo, bendrovė siekia išlikti patikimu partneriu visiems statybos proceso dalyviams, atsakingai vertina ir planuoja savo finansinius resursus, kad nenumatyti pokyčiai neapibrėžtoje šiandienos rinkoje nesutrukdytų įgyvendinti prisiimtų įsipareigojimų.

Investuotojams, šiais metais ieškosiantiems generalinių rangovų, reikėtų atidžiai vertinti jų patikimumą, nes statybų rinka išlieka permaininga.

UAB Merko statyba  mokumo ir likvidumo rodikliai – vieni aukščiausių rinkoje: bendrasis likvidumo koeficientas ir kritinio likvidumo koeficientas 2020 metų pabaigoje viršijo 1,5. UAB Merko statyba turtas 2020 metų gruodžio 31 d. buvo lygus 21,3 mln. eurų, nuosavybės koeficientas viršijo 46 proc.

UAB Merko statyba ir UAB Merko būstas atstovauja Lietuvoje AS Merko Ehitus. Visose Baltijos šalyse ir Norvegijoje veikiančios grupės apyvarta 2020 metais buvo 316 mln. eurų, grynasis pelnas – 23 mln. eurų.

------

1. Rekonstruotas viešbutis „Neringa“
  2. Kyla gyvenamųjų namų kompleksas „Vilnelės skverai“
  3. Vėjo jėgainių parko Telšių rajone statybos
  4. „Bastėja Life“ apartamentai Vilniaus senamiestyje

Evaldo Lasio nuotr.

Apie MERKO grupę

AS Merko Ehitus  – Nasdaq OMX Baltijos  vertybinių popierių biržoje kotiruojama statybų ir NT vystymo srityse veikianti akcinė bendrovė. Įmonė veiklą vykdo Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Norvegijoje. Lietuvoje AS Merko Ehitus veikia per savo dukterines įmones  Merko būstas ir Merko statyba. Įmonės konsoliduota apyvarta 2020 metais buvo 316 mln. eurų, grynasis pelnas – 23 mln. eurų, grupėje dirbo 666 darbuotojai.

Pranešimą paskelbė: UAB "Merko statyba"