Sveikatos technologijų inovacijoms bus išdalinta 1,5 mln. eurų – siekiama pokyčių dviejose srityse

Europos inovacijų ir technologijų sveikatos srities bendruomenė „EIT Health“ jau ketvirtą kartą organizuoja „Wild Card“ programą. Ši programa skirta sveikatos srities inovatoriams ir įmonėms, siekiančioms proveržio dviejose sveikatos priežiūros – akių ir regėjimo priežiūros bei skausmo valdymo – srityse. Dvi geriausiai programoje, į kurią pretenduoti gali ir lietuviai, pasirodžiusios komandos pasidalins 1,5 mln. eurų, teisių į nuosavybę nereikalaujantį, finansavimą.

„EIT Health“ inovacijų direktorius Jorge Juan Fernandez Garcia sako, kad, konsultuojantis su pramonės ekspertais, buvo identifikuotos 2021 metų programos sritys, kuriose ieškoma proveržį kuriančių inovacijų – tai akių ir regos priežiūra bei skausmo valdymas: „Talentingų novatorių rankose – galimybė pagerinti žmonių gyvenimą šiose sveikatos apsaugos srityse ne tik visoje Europoje, bet ir už jos ribų. Tikimės susitikti su ateities išradėjais ir padėti jiems įgyvendinti naujus sprendimus, kurie galėtų pakeisti daugelio žmonių gyvenimus.“

Prasta rega – viena labiausiai paplitusių sveikatos problemų pasaulyje ir pirmasis „Wild Card“ 2021 metų programos iššūkių – juk vien Europoje yra daugiau nei 30 mln. silpnaregių ir aklųjų. Šis klausimas itin aktualus vyresnių nei 65 metų amžiaus grupei priklausantiems senojo žemyno gyventojams. Skaičiuojama, kad 1 iš 3 vyresnio amžiaus žmonių susiduria su regėjimo problemomis, o 11 ES valstybių atliktas tyrimas rodo, kad tiesioginės akių ligų sveikatos priežiūros išlaidos Europoje siekia daugiau nei 18 mlrd. eurų per metus.

Antrasis „Wild Card“ programos iššūkis – skausmo valdymas. Programos metu bus siekiama išsiaiškinti, kaip palengvinti ūmų ir lėtinį skausmą, o supratus, kaip ir kodėl tam tikromis sąlygomis atsiranda skausmas, pažangūs skausmo valdymo sprendimai turės tikrai reikšmingą pokytį pacientų gyvenimui.  

Programa startuos su specialiu renginiu – hakatonu, kurio metu dalyviai bus išbandomi komandų formavimo, kritinio mąstymo, verslo modelio patvirtinimo ir pristatymo užduotyse. Galiausiai, norėdami patekti į finalą ir kovoti dėl „EIT Health“ investicijos, skirtos įmonės steigimui ir jos sprendimo pristatymui rinkoje, dalyviai turės pristatyti savo sprendimą pramonės lyderių komisijai. Nugalėjusios komandos ne tik pasidalins 1,5 mln. eurų finansavimą, bet sulauks ir „EIT Health“ mentorių bei partnerių pagalbos vystant produktą.

Praėjusiais metais „EIT Health“ „Wild Card“ programos dalyviai kūrė sprendimus moterų sveikatos ir skaitmeninius sprendimus vidaus ligų sričiai. Viena iš programos laimėtojų, komanda „MiMARK“ iš Ispanijos, vysto sprendimą tikslesnei ir efektyvesnei gimdos gleivinės vėžio diagnostikai, o kita komanda, „Orbit“ iš Vokietijos, vysto dirbtinio intelekto sprendimą, leidžiantį veiksmingai pritaikyti, individualizuoti Parkinsono ligos gydymą pacientams.

Informacija norintiems dalyvauti programoje:

Šių metų programoje „Wild Card“ gali dalyvauti susidomėjusios komandos iš Europos – „EIT Health InnoStars“ šalių (Vengrijos, Italijos, Lenkijos, Portugalijos) ir vadinamosios „EIT Health“ regioninės inovacijų programos (RIS) šalys, tarp kurių ir Lietuva.

Susidomėjusios komandos kviečiamos teikti paraiškas iki kovo 15 d. Daugiau informacijos apie 2021 m. „EIT Health Wild Card” programą rasite apsilankę wildcard.eithealth.eu

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-02-22 11:32
Švietimas ir mokslas, Sveikata, grožis
Prisegti failai
pasidalinti
atgal